Studerende om SU-nedskæring: Vi risikerer at flere dropper ud

Regeringen bryder en samfundskontrakt, mener formanden for Danske Studerendes Fællesråd.

- Det er en samfundskontrakt, regeringen er ved at bryde nu.

Sådan lyder det skarpt fra formanden for Danske Studerendes Fællesråd, Yasmin Davali, ovenpå dagens nyheder om, at regeringen vil ændre SU-systemet.

- Det er et spørgsmål om, hvilket samfund vi vil have. Det tidspunkt i vores liv, hvor vi absolut har mindst, skal vi have hjælp til at gennemføre vores uddannelse, så vi senere kan komme ud på arbejdsmarkedet og betale skat og hjælpe de næste generationer, siger Yasmin Davali.

Der skal skæres 20 procent af SU'en, hvis det står til Lars Løkke Rasmussen (V) og regeringens oplæg til en 2025-plan. Det svarer til 800 kroner mindre om måneden for dem på videregående uddannelser. Til gengæld kan de studerende låne 1.300 mere end tidligere.

SU-stipendier og rentefrie SU-lån skal hver udgøre halvdelen af det samlede SU-beløb, som en studerende har til rådighed.

Yasmin Davali frygter, at omlægningen vil betyde, at flere studerende dropper ud af deres uddannelse:

- I Danmark er vi lige nu nummer to i hele OECD i forhold til gennemførselsprocenter med en procent på 81. I Norge er den kun 59 og i Sverige 53. Det er en forskel, der er til at tage og føle på, siger hun.

Facebook
Twitter