Styrelse: Flytning til Jylland vil koste 184 millioner

3900 statslige arbejdspladser skal flyttes - alene flytningen af NaturErhvervsstyrelsen kan koste omkring 184 millioner kroner.

392 arbejdspladser i NaturErhvervsstyrelsen skal flyttes fra København til Sønderjylland (© DR Nyheder)

Det kan blive en dyr omgang for staten at flytte 3900 statslige arbejdspladser til provinsen.

Alene flytningen af omkring 392 arbejdspladser i NaturErhvervsstyrelsen fra København til Sønderjylland kommer til at koste 184 millioner kroner i perioden fra 2016 til 2019, viser styrelsens egne beregninger, skriver Berlingske.

NaturErhvervsstyrelsen er en af de første styrelser med statslige arbejdspladser, der kommer med et bud på, hvad det vil koste at flytte bare dele af styrelsen fra København til provinsen.

Desuden vil det ifølge styrelsen efter 2019 koste 30 millioner ekstra om året i såkaldt dobbelt husførelse, fordi kun en del af styrelsen flytter til Augustenborg og Tønder, mens resten forbliver i København.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) kalder tallene for et foreløbigt skøn.

- Jeg er helt med på, at det ikke er en gratis omgang at flytte statslige arbejdspladser ud. Det har økonomiske omkostninger. Men det er en politisk prioritering, som vi ønsker den, siger hun til Berlingske.

Regeringen har foreløbig afsat 400 millioner kroner til projektet.

Ifølge tænketanken Kraka svarer den gennemsnitlige pris på 450.000 kroner for at flytte en medarbejder meget godt til, hvad det i 2004 kostede at flytte Sikkerhedsstyrelsen til Esbjerg.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk