Sundhedsordfører om coronavaccinen: 'Vil gerne have, at andre prøver det før mig'

Dansk Folkepartis Liselott Blixt stiller sig ikke forrest i køen, når de kommende corona-vaccinationer skal uddeles.

Dansk Folkepartis Liselott Blixt vil ikke stå forrest, når coronavaccinerne skal fordeles i befolkningen. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Dansk Folkepartis sundhedsordfører ‘står ikke som den første’, når vaccinerne mod covid-19 skal gives til den danske befolkning.

Det fortæller Liselott Blixt til radioprogrammet Slotsholmen torsdag formiddag på P1.

- Jeg kan ikke se, hvorfor vi skulle sige ‘yes, vi har fået en vaccine, bare lad os vaccinere allesammen’. Nej, jeg mener stadigvæk, at når man putter noget ind i kroppen, så er det ens eget valg. Det skal ske på oplyst grundlag, og det er jeg fortaler for, siger Liselott Blixt (DF), der er uddannet social- og sundhedsassistent.

I studiet forklarer hun, at det efter alt at dømme bliver hendes tur til at blive vaccineret omkring sommerferien.

- Når det drejer sig om medicin og vacciner, noget der skal puttes ind og du ikke 100 procent ved, hvad det er, så er jeg lidt skeptisk og vil gerne have, at andre prøver det før mig. Jeg tror, det er meget menneskeligt at tænke sådan.

Er det ikke en lille smule billigt, at du beder andre om at lade sig stikke i armen først?

- Jeg beder ikke nogen, jeg siger, at det er på eget ansvar og det vælger folk selv.

'Mange ting, vi ikke ved noget om'

Eksperterne siger netop, at der ikke er store bivirkninger. Vi bør tage det her, fordi det er måden, vi kan komme coronaen til livs på?

- Men det er, hvad de kan se ud fra prøver, de har lavet. Vi skal se nogle langtidsstudier. Vi ved stadig ikke, hvordan corona agerer i fremtiden. Vi ved ikke, hvor længe vaccinen varer i kroppen, eller hvor mange stik der skal til. Der er mange ting, vi ikke ved noget om.

I radioprogrammet siger Liselott Blixt, at det særligt er bivirkningerne på lang sigt, hun frygter. Hun understreger dog også, at hun på et tidspunkt vil tage imod vaccinen.

- Selv om jeg er skeptisk, så vil jeg på et tidspunkt få vaccinen og krydse fingre for, at jeg ikke er en af dem, der får bivirkningerne.

Hvis du ikke tør tage den, når den bliver frigivet, hvorfor skal dine vælgere så?

- Jeg har altid undret mig over, at fordi man bliver politiker - sundhedspolitiker - så skal man agere det store forbillede. Prøv og hør, jeg er overvægtig og laver nogle dumme ting engang imellem. Jeg kører motorcykel og kan også godt køre stærkt igennem Tyskland. Skal jeg lige pludselig ændre mig, fordi jeg er politiker? Nej, jeg er dælme valgt for den person, jeg er. Og den person skal jeg blive ved med at være.

Er du med til at så et frø af tvivl i befolkningen om vaccinerne, når du siger, som du gør?

- Nej, det tror jeg ikke. Først og fremmest sidder jeg her, fordi I har inviteret mig. Det skal vi lige huske. Det er også vigtigt, at befolkningen kan høre, at jeg er skeptisk, men at jeg selvfølgelig vil tage vaccinen på et tidspunkt. Det er nok også den følelse, som mange har og kan forstå.

Du kan høre hele programmet Slotsholmen på P1 her.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter