Sundhedsstyrelsen: Flere skal tilbydes en fedmeoperation

Sundhedsstyrelsen ændrer sine anbefalinger for, hvornår man kan blive opereret for fedme.

De nye regler betyder, at flere unge kan få en fedmeoperation. I 2010 blev aldersgrænsen hævet til 25 år, men nu sættes den ned til 18 år igen. (Foto: Preben madsen © Scanpix)

Flere svært overvægtige skal tilbydes en fedmeoperation, anbefaler Sundhedsstyrelsen og en stribe eksperter i en ny anbefaling.

De nye retningslinjer betyder, at man går tilbage til anbefalingerne fra før 2010, hvor regeringen og Danske Regioner strammede reglerne for fedmeoperationer.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at det skal være muligt for svært overvægtige personer med en BMI over 40 og unge mellem 18 og 25 at få en operation.

Antallet af fedmeoperationer steg kraftigt op til stramningen i 2010, og efter stramningen er tallet faldet drastisk.

I 2010 blev 4334 danskere fedmeopereret. Tallet dykkede i de følgende år, så der i dag opereres omkring 600 danskere årligt.

Nu anbefaler Sundhedsstyrelsen, at det også skal være muligt at få en operation, selv om man ikke har følgesygdomme på grund af overvægten.

/DR Nyheder/

Opdateret 13.20 med tilføjelse af, at Sundhedsstyrelsen anbefaler, at det skal være muligt for svært overvægtige personer med en BMI over 40 og unge mellem 18 og 25 at få en operation, og at det altså ikke er et tilbud pt.

Facebook
Twitter