Supermarkedsgiganter stopper al handel med bland selv-slik på ubestemt tid

Det skyldes udbruddet af coronavirus, oplyser Coop og Salling Group.

Coop og Salling Group lukker ned for salget af bland selv-slik.

Hvis du i aften påtænker at gå ned i Super Brugsen, Kvickly eller en af Coops andre supermarkeder for at håndplukke indholdet til en stor pose fredagsslik, så kommer du til at gå forgæves.

Supermarkedsgiganten stopper nemlig al handel med bland selv-slik på ubestemt tid på grund af udbruddet med coronavirus i Danmark.

Det fortæller Coops kommunikationschef, Lars Aarup. Også Salling Group - hvor man indtil i dag har kunnet købe bland selv-slik i Føtex og Bilka - stopper salget.

Billedet er fra Fakta på Benediktsgade i Odense. Her er der plastik rundt om slikket med beskeden: ’Du kan finder masser af lækre færdigblandede slikposer i butikken’. (Foto: © Jonatan Grau Møller, DR Nyheder)

- Lige nu er vi ved at se på alle muligheder for at indæmme smitte. Bland selv-slik er en af dem, vi ser på, og for nuværende har vi besluttet at suspendere salget, siger Lars Aarup fra Coop.

Myndighederne siger, at coronavirus ikke smitter gennem madvarer. Har I talt med myndighederne om, om det er en god idé at suspendere salget?

- Det er rigtigt, at coronavirus ikke smitter gennem madvarer, men lige præcis med bland selv-slik har vi haft en del kundehenvendelser. Det er simpelthen af det hensyn, at vi stopper med salget, siger Lars Aarup, der ikke vil give et bud på, hvornår man igen selv kan blande sit slik i deres butikker.

Folk skal ikke stimle sammen

Hos Salling Group begrunder pressechef Kasper Reggelsen suspenderingen af bland selv-slik således:

- I denne situation handler det om, at folk ikke skal stimle sammen. Vi opfordrer alle kunder til at holde afstand, når de er ude at handle. Det er bare svært ved bland selv-slik, hvor mange naturligt vil stå meget tæt. Det vil vi meget gerne undgå, og derfor kan man kun købe emballeret slik for nuværende, siger han.

De seneste tal fra Sundhedsstyrelsen lyder på, at 785 danskere er testet positive for covid-19. Der er ikke nogen registrerede dødsfald som følge af coronainfektioner.