Tesfaye: Fire partier på ni år

Mattias Tesfaye forlader SF til fordel for Socialdemokraterne og flytter dermed politisk ståsted endnu engang.

Mattias Tesfaye forlader SF til fordel for Socialdemokraterne og flytter dermed politisk ståsted endnu engang. (Foto: © Torkil Adsersen, Scanpix 2012))

Navn: Mattias Tesfaye

Født: 31. marts 1981

Tidligere arbejde: Faglig sekretær i 3F

Uddannelse: Murer

Politisk karriere:

* Mattias Tesfaye begyndte sin politiske karriere i Danmarks Kommunistiske Parti Marxister-Leninister. Han forlod partiet i 2005 til fordel for Enhedslisten.

* Han var medlem af Enhedslisten frem til 2008, hvorefter han meldte sig ind i SF.

* I 2010 blev han valgt ind i SFs landsledelse.

* Tesfaye blev valgt til næstformand i april 2010 under stor dramatik.

Han var formand Villy Søvndals foretrukne kandidat og blev foretrukket af medlemmerne i landsledelsen frem for Meta Fuglsang, der ellers havde fået flest stemmer af alle, da landsledelsen skulle vælges af partiets medlemmer.

* Tesfaye stillede op med følgende udsagn og blev kritiseret for at ville omdanne SF til et nyt socialdemokratisk parti.

- Vi skal turde vælge side. Socialister arbejder for min kone, der er sygeplejerske, min ven, der er arbejdsløs HKer, og min mor, der er sosuassistent. Og for det kansasklædte Danmark, der står op og smører deres berømte leverpostejmadder.

* Under formandsvalget i efteråret 2012 støttede han Astrid Krag. Hun blev ikke valgt, og efter kritik af partiets politik under den nye ledelse, forlod han i slutningen af 2012 sine politiske poster i partiet.

* Den 27. januar 2013 meddelte han, at han har meldt sig ind hos Socialdemokraterne. - I har et godt parti med mange dygtige politikere, men det er ikke mit parti. De mange af jer, der kender mig, vil formentlig heller ikke være overrasket over min beslutning.

/ritzau/