Tesfaye om sin ministerpost: Jeg gad ikke være endnu en præmieperker

Selvom integrationsminister Mattias Tesfayes far er fra Etopien, mener han ikke, det giver ham en særlig indsigt.

Integrations- og udlændingeminister Mattias Tesfayes møder nogen gange borgere, der tror, at hans etiopiske baggrund og mørke hud må give ham en særlig indsigt i integrationsområdet. Men det billede kan Tesfaye ikke selv genkende.

- Der er ikke noget i min opvækst eller min opdragelse, som giver mig en måde at anskue tingene på, som du for eksempel ikke har, sagde Tesfaye til Johannes Langkilde i Det Politiske Talkshow på DR1.

- Jeg betragter det mere som et handicap, end som en gevinst, understregede han.

Ville alt andet end integrationspolitik

Faktisk lovede Mattias Tesfaye sig selv, at han ville beskæftige sig med alt andet politik end integrations- og udlændingepolitikken.

- Jeg gad ikke være endnu en præmieperker i politik. Så jeg interesserede mig mest for arbejdsmarkedet og uddannelsesområdet, men ad bagdøren og af kringlede omveje så endte jeg alligevel her, hvor jeg sidder i dag.

Da han blev udnævnt som integrations- og udlændingeminister, sagde han også til DR, at det nye job ikke var drømmejobbet.

- For at være helt ærlig, så er det her ikke dét drømmejob, jeg har drømt om, siden jeg var 14 år gammel. Det er det ikke. Der er ingen grund til at stå her og lyve.

Du kan se hele programmet her.