Thor Möger: Hold kritikken internt

Landets nye skatteminister kalder kritik for småfnidder og afviser, at der er uro i SF.

(Foto: © Nils Meilvang, Scanpix)

Landets nye skatteminister Thor Möger Pedersen lægger afstand til de personer, som har kritiseret ham i offentligheden for både at skulle være skatteminister og næstformand i SF.

- Det havde været smartere at holde den slags ting indadtil. Vi skal hellere koncentre os om at diskutere en ny regerings politik end indre anliggender i SF, siger han til DR Nyheder.

Planlagt beslutning

Thor Möger Pedersen afviser samtidig, at det er kritikken, der har fået ham til at træffe beslutningen om at træde tilbage som næstformand. Det handler blot om, at han har haft meget travlt, siden han blev udnævnt til minister.

- Jeg har ikke på noget tidspunkt tænkt kombinationen af minister og næstformand som en mulighed, og derfor kan vi ligeså godt slå denne her historie ihjel med streg under, siger skatteministeren.

Han mener, at næstformandsposten i SF er en intern ledelsesfunktion, som handler om udvikler partiets organisation, politik og kampagner. Og sådan en intern funktion kan man altså ikke have samtidig med et meget udadvendt og arbejdskrævende ministerjob.

Afviser uro

Endelig afviser Thor Möger - som sad med i forhandlingerne om regeringsgrundlaget, at der er en intern splid i SF. Kritikken kommer fra nogle få, som ikke har opbakning fra flertallet, mener han.

- Det er et fåtal af folk, der er ude med det her småfnidder. Vi er simpelthen så stolte af den opbakning, som vi har fået bredt i baglandet. Og derfor er jeg da også lidt ærgerlig over, at nogle få partimedlemmer skal have lov til at sætte scenen i forhold til det store flertal, som faktisk er rigtig glade, siger han.