Thor Möger: Min rolle i anonym S-bog er opspind og fri fantasi

Den tidligere skatteminister Thor Möger kalder det "ubehageligt" at blive beskrevet i 'Den hemmelige socialdemokrat'.

Den tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen kan ikke genkende sig selv i 'Den hemmelige socialdemokrat', skriver han på sin Facebook-profil. Han kalder beskrivelserne af sin egen person for "fri fantasi".

Den tidligere top-SF'er Thor Möger Pedersen melder sig nu i koret af socialdemokrater, der tager afstand fra den meget omtalte bog 'Den hemmelige socialdemokrat', der udkom mandag.

I bogen beskriver en anonym forfatter - som ifølge forlaget People's Press har siddet i Socialdemokraternes folketingsgruppe i længere tid - interne magtkampe, øgenavne og regeringsdannelsen i 2011.

Forfatteren skriver selv i indledningen, at bogen bygger på personlige erfaringer, men også at den indeholder fiktive elementer.

Möger: Fri fantasi

Den tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen optræder i bogen, men siger efter at have læst den, at han ikke kan genkende forfatterens billede af virkeligheden.

- Jeg har nu læst 'Den hemmelige socialdemokrat'. Normalt kan jeg godt lide skønlitterære bøger, men hånden på hjertet: Jeg synes, det er ubehageligt at blive beskrevet i bogen. Særligt fordi samtlige dialoger, hvor 'jeg' optræder, er opspind og fri fantasi, skriver Thor Möger Pedersen på sin Facebook-profil.

Dengang S-R-SF-regeringen blev dannet, og Thor Möger Pedersen blev minister, var han SF'er. Da Annette Vilhelmsen kom til som formand for partiet, sagde hun farvel til Thor Möger Pedersen som minister, og for lidt over et halvt år siden meldte han sig ind hos Socialdemokraterne.

- Forstår ikke forlaget

I bogen fortæller forfatteren, at andre folketingsmedlemmer kalder ham for 'Albuedværgen', ligesom forfatteren beskriver, at den tidligere skattesminister i samarbejde med daværende SF-formand Villy Søvndal kørte deres parti ud på et sidespor under regeringsdannelsen i 2011. Thor Möger Pedersen kalder bogen "fiktion".

- Bogen er fiktion, og den bliver ikke sandfærdig, blot fordi kendte begivenheder og virkelige personers navne indgår. Jeg har svært ved at forstå, hvorfor forlaget ikke vedstår sig det. Men måske ville det ikke sælge lige så godt, skriver Thor Möger Pedersen efterfulgt af en smiley.

Flere medlemmer af Socialdemokraterne siger, de kan regne ud, hvem den anonyme forfatter er, men det ikke kendt i offentligheden, hvem forfatteren er.