Thorning: Alt tyder på en terrorhandling

Regeringen følger sagen om skudepisoden på Østerbro tæt.

- Jeg vil opfordre alle til at bakke op om myndighedernes arbejde. Vi står foran nogle svære dage, hvor vores sammenhold vil blive testet. Men i Danmark vil vi aldrig bøje os for vold, siger statsministeren. (Foto: Emmanuel Dunand © Scanpix)

- Danmark er i dag blevet ramt af en kynisk voldshandling. Alt tyder på, at skyderiet på Østerbro var et politisk attentat og dermed en terrorhandling.

Sådan lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i en pressemeddelse.

Hun oplyser, at politiet er i fuldt beredskab over hele landet, og at alle ressourcer er sat ind i bestræbelserne på at finde de to efterlyste attentatmænd fra skudepisoden på Østerbro i København.

- Myndighedernes førsteprioritet nu og her er at fange gerningsmændene. Skudattentatet er en handling, som fylder mig med dyb vrede. Alt vil blive sat ind på at finde de skyldige og bringe dem for en domstol, siger Thorning.

- Jeg vil opfordre alle til at bakke op om myndighedernes arbejde. Vi står foran nogle svære dage, hvor vores sammenhold vil blive testet. Men i Danmark vil vi aldrig bøje os for vold, siger statsministeren.

Møde i Sikkerhedsudvalget

I pressemeddelelsen står der, at Den Nationale Operative Stab under ledelse af Rigspolitiet trådte sammen, umiddelbart efter meldingerne om skyderi lørdag eftermiddag.

Senere - klokken 18 - holdt regeringens Sikkerhedsudvalg møde.

Sikkerhedsudvalget består af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), justitsminister Mette Frederiksen (S), forsvarsminister Nicolai Wammen (S), økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) og udenrigsminister Martin Lidegaard (R).

Én dræbt - flere sårede

En civil person er død efter et skyderiet på Kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København kort før klokken 16.

Yderligere tre er såret - to fra PET samt en betjent fra Københavns Politi.

Afspærringer på Østerbro i København.

Politiet mener, der er to gerningsmænd. De er flygtet i en mørk VW Polo, som de kaprede fra en borger. Bilen er fundet. Den stod på Borgervænget 25 - også på Østerbro - cirka tre kilometer fra Café Krudttønden.

Politiet efterforsker det her som en terrorhandling - men kan ikke bekræfte, at det er terror.

Der er et massivt politiopbud i København fra de resterende poltikredse til at bistå med efterforskningen.