Thorning bekræfter: Danskerne skal til folketingsvalg 18. juni

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har officielt udskrevet folketingsvalg. Det afholdes torsdag 18. juni.

Statsministeren har udskrevet folketingsvalget til afholdelse 18. juni. (© Scanpix)

Danskerne skal til stemmeurnerne torsdag 18. juni.

Det meddeleler statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på et pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet.

Dermed bliver valgkampen 23 dage lang, når man tæller i dag og selve valgdagen med.

Stor opgave venter Thorning

Folketingsvalget kommer, efter at regeringen i løbet af foråret har fremlagt en lang række udspil om blandt andet flygtninge, vækst og senest en samlet velfærdspakke.

Der venter dog Helle Thorning-Schmidt (S) en enorm opgave, hvis hun skal sikre sig fire år mere i statsministerkontoret.

Trods fremgang i meningsmålingerne til særligt Socialdemokraterne på det seneste, står blå blok med Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, i spidsen fortsat til overtage regeringsmagten.

Thorning står bedst i forhold til Løkke

Den seneste Epinion-måling lavet for DR Nyheder i midten af maj viste, at blå blok samlet står til at få 52,2 procent af stemmerne, mens rød blok får 47,7 procent.

Thorning kan dog lune sig ved de personlige målinger, der blandt andet viser, at hun i sammenligning med Lars Løkke Rasmussen er den dygtigste politiker, den bedste til at skabe politiske resultater, den bedste leder og den bedste ambassadør for Danmark.

Det ventes, at temaer som udlændingepolitik, spørgsmålet om størrelsen på den offentlige sektor, sundhed og dagpenge kommer til at fylde meget i den kommende valgkamp.