Thorning gav billet-løfte med Søvndal

Statsminister Helle Thorning-Schmidt vil ikke love, at hun kan holde sit eget løfte om billigere billetter.

Regeringen har prioriteret at fjerne besparelser på DSB frem for at sætte billetpriser på kollektiv transport ned, sagde statsminister Helle Thorning-Scmidt på sit ugentlige pressemøde. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

Det er alment kendt, at SF's formand Villy Søvndal i valgkampen lovede 40 procent billigere bus- og togbilletter.

Men statsminister Helle Thorning-Schmidt lovede op til valget nøjagtig det samme i det fælles S-SF-udspil "Betalingsring i hovedstaden - færre trafikkøer og billigere billet-priser" fra 19. august sidste år.

Her lovede Socialdemokraterne, at "månedskort bliver 40 procent billigere", og at partiet ville afsætte "en milliard kroner årligt" til billigere billetter.

Forholder sig ikke til løfte

Men på sit ugentlige pressemøde tirsdag ville Helle Thorning-Schmidt ikke forholde sig til, om hendes løfte har udsigt til at blive indfriet, når regeringen onsdag fremlægger sin "løsning", som statsministeren nu har døbt betalingsringen.

Spørgsmål: Kommer løsningen til at overholde dit løfte om en milliard kroner til billigere billetter?

- Jeg tror ikke, at det tjener noget formål at gå ind i de enkelte elementer. Jeg tror, det er vigtigt at fremlægge tingene samlet, og jeg tror, at både pressen og befolkningen sagtens kan vente til i morgen, lød det fra Helle Thorning-Schmidt.

Ikke et lovforslag

S og SF fremlagde første gang deres plan om en betalingsring i august 2009. Efter at partierne mejslede betalingsringen ind i regeringsgrundlaget, så skulle lovforslaget i første omgang ligge klar den 25. januar.

Det blev udskudt, og tirsdag talte statsministeren heller ikke om, at der er tale om lovforslag, som regeringen vil lægge frem onsdag.

Spørgsmål: Hvad synes du, at forløbet siger om regeringens evne til at træffe hurtige beslutninger?

- Vi har besluttet at lytte til den debat, der foregår, og det kan godt tage lidt lang tid, men det vigtigste er at træffe gode beslutninger, siger Heller Thorning-Schmidt.

/ritzau/

Facebook
Twitter