Thorning: Hu Jintaos besøg er historisk

Statsminister Helle Thorning-Schmidt ser frem til besøget fra Kinas præsident Hu Jintao i næste uge.

Statsministeren er glad for statsbesøget. (© DR Update)

Det bliver det første officielle besøg fra et kinesisk statsoverhoved i Danmark nogensinde, når Kinas præsident Hu Jintao fra den 14. til den 16. juni kommer til landet. Og den begivenhed har stor betydning, fastslår statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

- Jeg ser meget frem til det historiske besøg af Kinas præsident Hu Jintao. Kinas rolle og betydning for udviklingen i store dele af verden vokser hastigt i disse år, siger statsministeren i en pressemeddelelse.

Danmark har som et af få lande i Europa et strategisk partnerskab med Kina både økonomisk, politisk og kulturelt. Besøget skal fremme det samarbejde og kan være med til at skabe job og vækst i Danmark, siger Helle Thorning-Schmidt.

Tættere samarbjede

- Både Danmark og Kina har meget at vinde ved et endnu tættere samarbejde, og jeg glæder mig til at drøfte, hvordan vi yderligere kan styrke vores strategiske partnerskab i både dybden og bredden, siger hun.

Statsministeren fremhæver, at Danmark især kan hjælpe Kina med grønne investeringer.

- Særligt inden for bæredygtighed, hvor Danmark har en række klare kompetencer, er der oplagte muligheder for at gøre endnu mere i fællesskab, end vi allerede gør i dag - til gavn for det globale klima, vores miljø og økonomi, siger statsministeren.

Til Dronningen og på Christiansborg

Hu Jintao kommer på besøg den 14. juni og dronning Margrethe og prins Henrik er værter for den kinesiske præsident og hans hustru. Den 15. juni vil der bliver holdt statsbanket på Christiansborg Slot.

Den 16. juni vil der være politiske drøftelser mellem Helle Thorning-Schmidt og Hu Jintao.

Den kinesiske præsident bliver ledsaget af en stor delegation af ministre og andre centrale kinesiske beslutningstagere, oplyser statsministeriet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk