Thorning i Fælledparken: Statsministeren kæmper mod tågehorn og fløjter

Dr.dk følger udviklingen i Fælledparken 1. maj, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og andre politikere taler.

Lorte regering, står der på et stort banner ved scenen i Fælledparken.

I menneskemængden har aktivister tågehorn, sorte flag, rør med røg, fløjter og megafoner.

De gør, hvad de kan for at overdøve statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der er blandt de politikere, der holder 1-maj-tale her.

- Jeg kan høre Helle Thorning-Schmidt, men det er vildt. Jeg må holde mig for ørerne, siger DRs udsendte i Fælledparken, Theis Lange Olsen.

Larmen var voldsom, da fløjteaktionen gik i gang. (Foto: © Theis Lange Olsen)

Efter en tale på bare syv et halvt minut siger statsministeren selv, at det var svært at holde talen.

- Der er ikke særligt mange, der kan høre talen. Jeg tænker på, at der er mange mennesker i Fælledparken i dag og de kommer jo også for at høre talen. Det ødelægger det jo lidt, at der kommer nogen for at overdøve den, siger Helle Thorning-Schmidt.

DR-journalist Theis Lange Olsen beskriver stemningen i Fælledparken som intens.

- Bag mig stod to unge og skubbede en af aktivisterne med fløjte. Efter talen blev Thorning forfulgt af aktivister helt ud til Øster Allé, mange betjente måtte holde folk væk, siger Theis Lange Olsen.

Et andet sted måtte politiet gå imellem en aktivist og familiefar med et barn på skuldrene, da faderen forsøgte at få fat i aktivistens fløjte.

Planlagt aktion

De seneste uger har aktivister planlagt flere demonstrationer mod regeringen blandt andet ved at planlægge et event i Fælledparken, hvor fløjteri skal overdøve Thorning.

Aktionen 'Overdøv Helle' har vakt stor opmærksomhed og ikke mindst kritik, da det af mange bliver opfattet som udemokratisk at forhindre de fremmødte i at høre politikernes taler på 1.maj.

Se Helle Thorning-Schmidt holde tale - til lyden af klapsalver og fløjtepift - øverst i artiklen.