Thorning: Irriteret over spørgsmål om hår og tasker til kvindelige politikere

Køn fylder alt for meget i dansk politik, mener tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Helle Thorning-Schmidt (S) forlader dansk politik til fordel for et job som direktør i den internationale afdeling af Red Barnet. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Landets første kvindelige statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), der 1. februar forlader dansk politik, mener, at hun har været udsat for helt anderledes, kønsbetingede vilkår end sine mandlige forgængere.

- Der er rigtig meget køn i dansk politik, siger Helle Thorning til Politiken.

Ifølge Helle Thorning-Schmidt gælder det ikke kun i Danmark, men i alle vestlige landet, hvor kvinder skal forholde sig til en bredere palet af spørgsmål end mænd.

- Det kan handle om vores hår og vores tasker, og om hvad vi har på, og hvor høje hæle vi har, siger hun.

Kvinfos direktør, Nina Groes, giver Helle Thorning-Schmidt "fuldstændig ret".

- Den politiske debat og tone er altid hård, men den får bare en anden dimension, når det handler om kvinder med hensyn til, hvilke ting man angriber. Det kan være det her med udseendet og med det seksuelle, siger Nina Groes til Politiken.

Tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V) mener også, at 'det er sgu sværere at begå sig for en kvindelig toppolitiker, end det er for en mand'.

/ritzau/

- Det kan handle om vores hår og vores tasker, og om hvad vi har på, og hvor høje hæle vi har, siger Helle Thorning.Kan du følge hende?

Opslået af DR Nyheder på 16. januar 2016