Thorning: Jeg har ikke forsøgt at snyde

Den socialdemokratiske formand er landet for at forsvare sig mod beskyldninger om skattesnyd. Hun beklager "sjuskefejl", men afviser, at det er sket to gange.

Helle Thorning-Schmidt besvarer spørgsmål i Københavns Lufthavn. (Foto: © Keld Navntoft, Scanpix)

Den socialdemokratiske leder, Helle Thorning-Schmidt, slog ved ankomsten til Københavns Lufthavn i eftermiddag fast, at hun på ingen måde havde forsøgt at snyde omkring antallet af dage hendes mand, Stephen Kinnock, har opholdt sig i Danmark.

- De sjuskefejl af store dimensioner, jeg har begået, er på ingen måde sket forsætligt, men er opstået, fordi vi har opgjort antallet af dage, min mand opholder sig i Danmark, på en meget sjusket måde, sagde Helle Thorning-Schmidt.

Hurtigt skrevet mail

Tallet på 52 weekender, som Helle Thorning først havde oplyst i en "hurtigt skrevet" mail til Justitsministeriet, var fremkommet, uden at der var regnet på det.

Helle Thorning fortalte, at hun nu har talt godt efter og er nået frem til, at hendes mand sidste år opholdt sig 33 weekender i Danmark. Tallet er meget lavere end de 52 weekender, som hun oplyste til Justitsministeriet i oktober 2009. Forskellen skyldes, at hendes mand havde en del ekstraarbejde i forbindelse hans nye job i Schweiz.

Op til danskerne

Hun understregede, at de fejlagtige oplysninger ikke er afgivet for egen vinding skyld, og at det ikke er sket med fortsæt.

- Vi har ikke forsøgt at snyde i skat. Ifølge BT's egne beregning kunne vi have sparet i skat ved at lave et andet arrangement. Men det har vi ikke gjort, sagde Socialdemokratiets formand. Hun tilføjede, at det var hende selv, som oprindeligt havde fortalt BT om hendes mail til Justitsministeriet.

Helle Thorning sagde, at det nu er op til danskerne, om sagen skal have nogen konsekvenser for hende.