Thorning: Juncker er et udmærket bud

Helle Thorning-Schmidt udtaler sin hidtil klareste opbakning til Jean-Claude Juncker som ny kommissionsformand.

Helle Thorning-Schmidt mener, at Jaun-Claude Juncker er et godt bud på en ny kommissionsformand (Foto: Clemens Bilan © Scanpix)

Europas ledende socialdemokrater var meget fåmælte, da de lørdag formiddag ankom til minitopmøde hos den franske præsident, Francois Hollande, for at forberede sig på næste uges store slag om EU's nye topfolk og politiske prioriteter.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) var en af de eneste, der havde ord til pressen på vej ind. Og denne gang med sin hidtil mest klare opbakning til luxembourgeren Jean-Claude Juncker som ny formand for EU-Kommissionen.

- Nu må vi jo se på situationen. Jeg synes jo, at Juncker er et udmærket bud i denne her situation, fordi vi har brug for en person, der kan samle både Det Europæiske Råd og også Europaparlamentet, siger Thorning.

Ville ikke svare på Thorning

Af de øvrige 14 præsidenter, premierministre, udenrigsministre og partiledere var det kun den østrigske kansler, Werner Faymann, og den tyske vicekansler, Sigmar Gabriel, der ville udtale sig på vej ind til mødet.

Faymann afviste behændigt et spørgsmål om, hvorvidt den danske statsminister efter hans mening vil være et godt bud på en kandidat til det andet ledige topjob som EU-præsident.

- Jean-Claude Juncker var kandidat for den partifamilie, der fik flertal ved valget. Dermed har Jean-Claude Juncker også vores støtte som kommissionsformand, sagde Faymann.

Den østrigske kansler sagde også, at hans tyske partifælle og tidligere formand for Europarlamentet Martin Schulz, som også havde lagt offentligt billet ind på jobbet som kommissionsformand, bør "spille en vigtig rolle i fremtiden".

Men han ønskede ikke at udtale sig om jobbet som EU-præsident.

/ritzau/

Facebook
Twitter