Thorning mister førerpositionen

Helle Thorning-Schmidt er ikke længere danskernes favorit til statsministerposten. Lars Løkke Rasmussen (V) overhaler hende i ny Rambøll-måling, skriver Jyllands-Posten.

Meningsmåling dumper Helle Thorning-Schmidt som kommende statsminister. (© DR)

S-formand Helle Thorning-Schmidt mister opbakning i befolkningen.

Efter en uge med fokus på Thornings familiære skatteforhold viser en ny måling, som Rambøll/Analyse Danmark har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten, at flest danskere nu foretrækker Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister efter næste valg.

Kun 40,8 procent af vælgerne peger i målingen på Thorning som deres foretrukne statsminister, mens 52,1 procent støttede hende i en identisk måling i maj. 42,5 procent vil nu have Løkke til at lede Danmark efter næste valg.

Helle Thorning-Schmidt erkender, at skattesagen har været særdeles alvorlig for hende.

- Jeg er ikke overrasket over, at der er mange, der synes, at sagen er noget rod. Men der er kun ét at gøre, og det er at tale politik igen. For der er noget, der er vigtigere end mine private skatteforhold, og det er, i hvilken retning Danmark skal gå, siger hun.

Venstres politiske ordfører, Peter Christensen, glæder sig over, at hans formand, Lars Løkke Rasmussen (V), nu ligger forrest i statsministerkapløbet.

- Det er ikke overraskende, at danskerne reagerer voldsomt mod Helle Thorning, der siger, at alle danskere skal betale mere i skat samtidig med, at hun bygger sin private økonomi på, at hendes mand undgår dansk beskatning, siger han.