Thorning: Nu skal vi forhandle finanslov og gymnasiereform

Den danske statsminister kalder det en klog beslutning at vente med at sætte navn på flere EU-topposter.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt tror ikke det betyder det store for for Europas fremtid, at vi først finder en løsning om en måned, siger Thorning.

Lederne er enige om at gøre et nyt forsøg på at løse jobkabalen om EU-præsidenten, udenrigschefen og eventuelt en ny, fast formand for eurogruppen på et nyt topmøde 30. august.

Og den danske statsminister fastholder, at hun ikke selv er kandidat - blandt andet med den begrundelse, at hun har tænkt sig at forhandle både finanslov og gymnasiereform i Danmark til august og åbne Folketinget til oktober.

Vil ikke give navnebud

På spørgsmålet om hvorvidt det vil skade hende, at man ikke nåede til enighed, fordi hun så fortsat vil blive nævnt som kandidat til posten som EU-præsident, svarer Thorning:

- Det bestemmer I jo, det bestemmer jeg ikke. Jeg har tænkt mig at fortsætte med mit arbejde.

Samtidig slår Thorning fast, at der ikke har været diskuteret nogle konkrete navne under topmødet - ligesom hun heller ikke selv vil give et bud på, hvilke navnekombinationer til topposterne, der ville gavne Danmark.

Tror på løsning 30 august

- Det tjener ikke noget formål at gå ind i nogle navne eller specifikke regioner endnu, men der er mange forskellige konstellationer, der kan være gode for Danmark, siger hun.

Thorning erklærede allerede på vej ind til onsdagens topmøde, at det ikke var sikkert, at navnekabalen ville gå op i denne omgang - men hun er til gengæld optimistisk for næste topmøde 30. august, hvor hun er helt sikker på, at der nok skal findes en løsning.

Se interviewet med Helle Thorning-Schmidt fra umiddelbart efter EU-topmødet onsdag aften i videoen i toppen af artiklen.

/ritzau/

Facebook
Twitter