Thorning om halal-kød: Vi skal passe på vores kultur

Forbrugerne skal vide om kødet er halal-slagtet eller ej, siger statsministeren.

I kølvandet på diskussionen om halal-kød på landets institutioner, fastslår statsminister Helle Thorning-Schmidt i et interview med DR Nyheder, at vi ikke må glemme vores egen kultur.

- Jeg synes, at vi skal tænke over, at vi i vores iver for at modtage nye borgere glemmer vores egne værdier. Vi skal passe på vores egen kultur, siger statsministeren.

Igennem den seneste tid har diskussionen om halal-slagtet kød fyldt i medierne. Kritikken har blandt andet lydt på, at meget af den skolemad, som landets skoleelever får, er halalslagtet. Ifølge Helle Thorning-Schmidt er det vigtigt, at vi holder fast i vores egne traditioner.

- I julen plejer vi eksempelvis at synge salmer, spise flæskesteg og frikadeller, og det skal vi kunne gøre side om side, mens vi tager hensyn til andre religioner, siger Helle Thorning-Schmidt.

Mærkater på kødet

Hun opfordrer producenterne til at sætte mærker på kødet, så forbrugerne ved om det er halalslagtet eller ej.

- Jeg synes, at det er naturligt, at forbrugerne gerne vil vide, om de spiser halal-slagtet kød. Regeringen vil ikke lovgive om det, men jeg opfordrer alle landets producenter til tydeligt at oplyse om det på pakkerne, siger hun.

Se hele interviewet med Helle Thorning-Schmidt i videoen i toppen af artiklen.