Thorning om S-kritik: Folk må mene, hvad de vil

Statsministeren fastholder trods kritik fra baglandet, at Vækstplan DK med erhvervsskattelettelser er den rigtige vej frem.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) siger til baglandskritik af regeringens Væksplan DK, at 'folk må mene og sige, hvad de vil'.

De unge socialdemokrater demonstrerer i morgen mod regeringens SU-planer.

Og en række S-borgmestre kritiserer højlydt regeringens Vækstplan DK.

Begge dele tager statsminister og Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt med ro.

- Folk må jo sige og mene, hvad de vil. Det her er god politik, fordi det sikrer, at vi fremadrettet har flere private produktionsarbejdspladser. Planen er sikrer på at få de arbejdspladser igen, som vi har sikret, siger Helle Thorning-Schmidt.

Tirsdag fremlagde regeringen deres storstilede og længe ventede jobskabelsespakke Vækstplan DK.

En del af planen er at sænke selskabsskatten fra 25 til 22 procent. Og netop det har vakt stor undren og kritik i både Socialdemokraternes og SF's bagland.

- Jeg er frustreret, og jeg har virkelig svært ved at genkende mit parti. Selskabsskattelettelse...! Det er for mig at se noget, som Cepos (liberal tænketank, red.) foreslår, sagde S-borgmester i København, Anne Vang, i går.

Har det godt med SU-reform

Mens borgmestre rundt omkring i landet er bitre, så er de studerende lige nu ved at planlægge en stor demonstration mod SU'en torsdag.

At DSU'er også vil demonstrere mod regeringens politik, er der i følge statsministeren ikke noget alarmerende i.

- Jeg tror, det er sådan, det er. Vi ændrer SU'en, vi gør det mere nænsomt end den borgerlige regering foreslog det, og vi har det godt med den ændring. Den fastholder vores SU-systemet, men tager samtidig de hjørner af, som vi kan tage af, siger Helle Thorning-Schmidt.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter