Thorning om Se og Hør-sag: Der kan blive behov for tiltag

Statsminister og minister for pressen, Helle Thorning-Schmidt, mener, at det kan blive nødvendigt at følge en politiundersøgelse op med politiske tiltag i sagen om ulovlig overvågning på Se og Hør.

- Som jeg forstår det, så tager Politiet den her sag meget alvorligt. Og det skal de også. Det er en meget alvorlig sag, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt om den verserende Se og Hør-sag. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Hvis oplysningerne holder vand, så er det først og fremmest en sag for politiet, mener statsminister og minister for pressen, Helle Thorning-Schmidt.

Pressens minister kommenterer nu sagen, hvor Se og Hør angiveligt mod betaling har skaffet sig adgang til kendte menneskers dybt fortrolige kreditoplysninger.

Politiske tiltag på tale

Hun mener, at det kan komme på tale at følge en politiundersøgelse op med politiske tiltag.

- Det er en særdeles alvorlig sag, som nu oprulles, og så må vi overveje, om der er behov for yderligere tiltag, siger Helle Thorning-Schmidt til DR Nyheder.

Hvad kunne yderligere tiltag være?

- Jeg tror ikke, at tiden er til at gå ind i det. Først og fremmest er det en sag for politiet. Som jeg forstår det, så tager Politiet den her sag meget alvorligt. Og det skal de også. Det er en meget alvorlig sag.

Hvorfor vente?

Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, mener ikke, at politikerne bør vente med at diskutere tiltag.

- Der er ingen grund til at vente med en politisk debat om nogle af de problemer skandalen rejser - ikke mindst behandlingen af personfølsomme oplysninger, siger Karsten Lauritzen.

Og SF er også klar til at diskutere håndteringen af personfølsomme oplysninger. Partiet har tidligere foreslået en overvågningskommission, som blandt andet skal se på, hvordan persondata bliver håndteret.

- De seneste dages udvikling gør det endnu vigtigere at få nedsat sådan en kommission, siger SF's retsordfører, Karina Lorentzen.