Thorning slår kvindelige rivaler

Næsten halvdelen af danskerne vurderer, at Socialdemokraternes leder, Helle Thorning-Schmidt, har størst chance for at blive Danmarks første kvindelige statsminister. Justitsminister Lene Espersen er nummer to på listen.

Danskerne giver Helle Thorning-Schmidt størst chance for at blive Danmarks første kvindelige statsminister. (Foto: © DR, DR)

Næsten halvdelen af danskerne vurderer, at Socialdemokraternes leder, Helle Thorning-Schmidt, har størst chance for at blive Danmarks første kvindelige statsminister.

Det fremgår af en meningsmåling, som Epinion har lavet for DR. Epinion har stillet spørgsmålet til 503 danskere.

Med 47 procent kommer Helle Thorning-Schmidt ind på en klar førsteplads.

Stærkt udgangspunkt

På en næsten lige så klar andenplads kommer den konservative justitsminister, Lene Espersen, med 17 procent.

- Det tyder på, at hvis hun går hen og bliver den nye konservative leder, vil hun stå med et meget stærkt udgangspunkt, vurderer Berlingske Tidendes politiske kommentator Thomas Larsen i TV avisen.

På tredjepladsen får den konservative miljøminister, Connie Hedegaard, og Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, hver otte procent.

En vittighed

De to radikale potentielle kandidater, Marianne Jelved og Margrethe Vestager, følger langt efter med kun henholdsvis to og en procent.

- Det helt bemærkelsesværdige ved undersøgelsen er i virkeligheden, at kampen i oppositionen er afgjort, konstaterer Thomas Larsen.

- Det er helt tydeligt, at det er Thorning-Schmidt, der er vælgernes kandidat til at kunne rykke ind i statsministeriet. Hun er den stærkeste kandidat, mens Marianne Jelved mere og mere ligner en vittighed i befolkningens øjne, når det kommer til at rykke ind i statsministeriet.

- Hun er ude, og hvis hun fortsætter med at insistere på at komme ind i statsministeriet, er der næsten en joke, konkluderer Thomas Larsen.

Det var vel at mærke ikke et spørgsmål om, hvem man ønsker som statsminister, men derimod hvem man tror der har den største chance, som folk havde svaret på i Epinions undersøgelse.