Thorning står alene med tørklæde-kritik

Dansk Folkeparti efterlyser, at regeringen melder sin principielle holdning ud til det muslimske tørklæde.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) står tilsyneladende alene i regeringen med sin kritik af, at kvindelige muslimske lærere underviser i folkeskolen med tørklæde på.

I hvert fald henviser S-R-SF-regeringens ministre i en række svar til Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, samstemmende til social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S), som har fastslået, at der ikke er noget problem med offentligt ansattes religiøse påklædning.

Altså, "så længe denne ikke er til hinder for varetagelsen af det konkrete job", som Karen Hækkerup udtrykker det.

Intet lovforslag på vej

Statsministerens kritik af de tørklædeklædte lærere faldt i 2007 i bogen "Den første: En samtale med Helle Thorning-Schmidt", som er skrevet af statsministerens nuværende særlige rådgiver - eller spindoktor - Noa Reddington.

Selv om Helle Thorning-Schmidt hele tiden har understreget, at ingen skal forvente lovforslag fra hende om tørklæderne, så har hun så sent som kort før jul under en folketingsdebat gentaget, at det er hendes "personlige synspunkt, at jeg ikke synes, at et hovedtørklæde hører hjemme i folkeskolen".

Ifølge statsministeren sætter tørklædet "skel imellem mennesker" og signalerer, at der er forskel mellem mænd og kvinder.

Bedre end ingenting

Martin Henriksen kalder det "tankevækkende", at samtlige af de i alt 19 ministre - han har spurgt om deres holdning til tørklædet - henviser til social- og integrationsministerens holdning i stedet for statsministerens.

- Jeg er med på, at regeringen ikke vil lovgive på området. Her er vi så uenige. Men det har også en vis værdi, når en statsminister eller regeringen melder en klar holdning ud.

- Det gjorde statsministeren, og det var bedre end ingenting, men nu er der ikke meget tilbage af de markante og klare holdninger, og det er da ærgerligt, siger Dansk Folkepartis integrationsordfører.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk