Thorning til BBC: Danmark var et meget generøst land, da jeg var statsminister

Verden ville være et bedre sted, hvis alle gjorde, som vi gjorde, da jeg var statsminister.

Til april tiltræder Helle Thorning-Schmidt den nye stilling som direktør for Internationalt Red Barnet.

En ny titel som direktør for en af de store, internationale velgørenhedsorganisationer betyder også interesse fra udlandet.

Og i dag var det BBC World, som fik et tv-interview med den tidligere danske statsminister Helle Thorning-Schmidt, der fra april skal være direktør for Internationalt Red Barnet.

Her spurgte studieværten blandt andet ind til, hvad Thorning mener om den nuværende danske debat om, hvorvidt myndighederne skal have mulighed for at beslaglægge værdigenstande fra flygtninge, som kan bruges til at betale for deres ophold her.

- Vi må huske, at Danmark, særligt da jeg var statsminister, er et meget generøst land, svarer Thorning, mens hun fremhæver den danske udviklingsbistand, og at Danmark byder flygtninge velkommen.

Generøst at beslaglægge værdier?

Mange finder det ikke generøst, at I debatterer at beslaglægge flygtninges værdier, når de kommer til landet, afbryder studieværten.

Som svar på det spørgsmål fremhæver Helle Thorning-Schmidt igen tiden med hende som statsminister, mens hun langer ud efter V-regeringen.

"Hvis alle gjorde, som vi gjorde, da jeg var statsminister, ville verden være et meget bedre sted"

helle tohrning-schmidt

- Hvis alle gjorde, som vi gjorde, da jeg var statsminister, ville verden være et meget bedre sted, siger hun blandt andet.

- Når alt det er sagt, så vil jeg helt ærligt sige, at den nuværende regering, som ikke er min regering, har rodet rundt i det. Takket være mit eget parti er det her lovforslag blevet ændret og er nu meget bedre end det, regeringen lagde frem, lyder det i BBC-interviewet.

Kan Thorning kritisere verdenslederne?

BBC’s vært går videre og spørger Thorning, om hun som ny direktør for Internationalt Red Barnet føler sig tryg ved og i stand til at kritisere verdensledere, hun har arbejdet tæt sammen med som statsminister.

- Ja, absolut. Jeg vil kritisere regeringer, hvis jeg mener, der er behov for det. Men Internationalt Red Barnet er meget mere end en organisation, der kritiserer regeringer, svarer hun og fremhæver, at hun vil samarbejde med regeringer for at løse problemer både i Europa og Syrien.

Hvad siger du til de kritikere, der siger, at Internationalt Red Barnet er blevet for stor, vokset for hurtigt og har ambitioner om at være virksomhedsagtig, spørger BBC-værten.

- Det eneste, der virkelig betyder noget for mig, er, hvordan vi kan ændre børns liv. Og jeg ser en organisation, som ja, er blevet meget stor, men samtidig har 25.000 folk på jorden i mere end 120 lande, som hjælper børn, svarer Helle Thorning-Schmidt blandt andet.