Thorning til Fogh: Du har ikke heddet "Gucci-Anders"

Bølgerne går højt, når tidligere statsministre diskuterer betydning af køn i dansk politik.

De to tidligere statsministre Helle Thorning-Schmidt og Anders Fogh Rasmussen diskuterer kønnets betydning i politik i "Statsministrene".

Danmark har de seneste 35 år kun haft fem statsministre. De mødes nu for første gang til et enestående møde på deres fælles embedsbolig, Marienborg, nord for København.

De fem statsministre taler om det, der forbinder dem, og som kun de kender til: Hvordan er det at være statsminister i Danmark?

I første program, der sendes søndag klokken 20.00 på DR1, diskuterer de to tidligere statsministre Helle Thorning-Schmidt og Anders Fogh Rasmussen betydningen af køn i toppolitik.

- Der er stor forskel på at være mand og kvinde i politik. Det er der slet ikke nogen tvivl om. Jeg tror, vi bliver klogere, hvis vi anerkender, at der er en forskel på mænd og kvinder i absolut toppolitik, mener Helle Thorning-Schmidt.

Men det er Anders Fogh Rasmussen uenig i:

- Jeg kan kun sige, at set fra min stol så har kvinder alle muligheder, alle chancer. Hvis de vil udnytte dem, så kan de bare gribe de chancer, siger Anders Fogh Rasmussen.

Men ifølge Helle Thorning-Schmidt, så fik hendes hår og tøj mere opmærksomhed på grund af hendes køn.

- Hvis man for eksempel hedder Gucci-Helle. Så har det noget med ens køn at gøre. Det navn skulle også understrege, at jeg ikke var ordentlig socialdemokrat. Du har jo ikke heddet "Gucci-Anders", siger Helle Thorning-Schmidt.

Anders Fogh Rasmussen svarer, at han også selv havde et image i offentligheden:

- Jeg har et image som hulemand, som om det skulle være bedre, siger Anders Fogh Rasmussen.

"Statsministrene" er i fire dele og første afsnit sendes i aften på DR1 klokken 20.00.