Thorning: Vi bliver aldrig færdige med at bekæmpe terror

Der vil snart være behov for nye tiltag for at bekæmpe terror og radikalisering.

Regeringen har fremlagt en pakke med 12 forslag, der har fået titlen "Et stærkt værn mod terror". (© DR)

Kampen mod terror er langt fra slut med regeringens 12 nye tiltag, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har fremlagt torsdag.

Det vurderer statsministeren selv på et pressemøde:

- Jeg tror desværre aldrig, at vi bliver færdige og får gjort nok. Truslen forandrer sig hele tiden. Her tager vi fx udgangspunkt i Paris-begivenhederne og et stigende antal foreign fighters, siger Helle Thorning-Schmidt.

Ny lovgivning kan være på vej efter terror i København

Regeringen har netop fremlagt en pakke med 12 forslag, der har fået titlen "Et stærkt værn mod terror". Her vil regeringen over fire år bruge i alt 970 millioner kroner på at styrke især Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

Helle Thorning-Schmidt understreger, at der i kølvandet på weekendens angreb i København, som kostede to personer livet og sårede fem betjente, kan komme en række nye initiativer fra regeringen.

- Jeg tror ikke, at vi har set det sidste tiltag mod terror. Der vil formentlig komme flere ting, siger Helle Thorning-Schmidt.

- På baggrund af weekendens angreb vil der være en evaluering. Det er naturligt. Meget af det vil myndighederne tage sig af - som det operative - men der kan også være noget, som vi politikere skal tage os af, som fx et register over overvågningskameraer, siger hun.

Oplysninger om flypassagerer

Regeringen vil med sin terrorpakke blandt andet give efterretningstjenesterne bedre muligheder for at kunne overvåge kriminelle miljøer og enkeltpersoner, ligesom PET skal have adgang til "relevante oplysninger", som flyselskaberne har om deres passagerer.

Samtidig udvides PET's livvagtsstyrke, som dels skal kunne håndtere flere opgaver og også afsætte flere folk til at passe på vigtige personer. PET's særlige beredskab - den såkaldte aktionsstyrke - skal også styrkes.

Læs hele regeringens udspil her.