Thorning: Vi skulle have sagt tingene lidt anderledes

Helle Thorning-Schmidt (S) har selv begået flere fejl i regeringens første 11 måneder. Det erkender statsministeren nu for første gang.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) siger nu, at hun selv har fejlet på flere punkter i regeringens første 11 måneder. (Foto: Torkil Adsersen © Scanpix)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) bærer selv en del af skylden for, at vælgerne ikke er helt tilfredse med S-SF-R-regeringen.

Og det er på flere konkrete punkter, at statsministeren har fejlet. Det siger Helle Thorning-Schmidt til DR Nyheder.

- Der er ingen tvivl om, at da vi forhandlede regeringsgrundlaget skulle vi have sagt, at det selvfølgelig blev et kompromis, siger Helle Thorning-Schmidt og henviser til hele diskussionen om, hvor vidt regeringen har brudt valgløfter.

Statsministeren mener, at regeringen kunne have undgået en del af beskyldningerne om løftebrud, hvis partierne havde gjort mere ud af at fortælle vælgerne, at den førte politik afhænger af, hvor mange mandater man har efter et valg.

S er gået fra 44 til 29

Et andet punkt, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt i dag kan se fejl, er debatten om at få danskerne til at arbejde mere.

Statsministeren ville ønske, at regeringen havde brugt flere kræfter på at forklare, hvorfor politikerne også er nødt til at se ud i fremtiden.

- Der er rigtig mange, der har svært ved at forstå, at vi koncentrerede os om 2020 istedet for at koncentrere sig om 2012, siger Helle Thorning-Schmidt.

I den seneste Epinion-måling fra slutningen af juni står Socialdemokraterne kun til 29 mandater mod de 44, som partiet fik ved valget.

Og hvis de skal tilbage på rette spor, så skal de være bedre til at italesætte nødvendigheden af den politik, regeringen fører.

- Der er ikke nogen tvivl om, at de beslutnigner, vi har truffet om at skabe flere jobs, få styr på økonomien og sikre en bred skatteaftale har været nødvendige for at sikre, at Danmarks øonomi kommer på fode igen. Nu skal vi fortælle mere om, at det er det, vi har gjort, siger Helle Thorning-Schmidt.

Det er knap 11 måneder siden, at rød blok med Helle Thorning-Schmidt (S) i spidsen vandt regeringensmagten. I de store morgenaviser gør statsministeren i de store morgenaviser i dag status over det første folketingsår som leder af landet.