Thornings efterfølger: Et stort tab for dansk politik

Lars Aslan Rasmussen overtager Helle Thorning-Schmidts mandat i Folketinget.

Det bliver Lars Aslan Rasmussen, der overtager Helle Thorning-Schmidts mandat i Folketinget. (Foto: MADS NISSEN © Scanpix)

- Selv om jeg selvfølgelig er glad for at komme i Folketinget, så mener jeg, det er et stort tab for Socialdemokraterne og Danmark, at Helle Thorning-Schmidt forlader dansk politik.

Det siger Lars Aslan Rasmussen, Socialdemokraternes socialordfører i Københavns Borgerrepræsentation, til DR Nyheder.

Helle Thorning-Schmidt skal fra april være direktør for Internationalt Red Barnet.

Lars Aslan Rasmussen har kun gode ting at sige om mennesket og politikeren, han nu skal efterfølge i Folketinget, da han er førstesuppleant.

- Hun har været en fantastisk formand, og jeg kommer til at savne hende. Hun er et sjovt og meget venligt menneske, som jeg altid har haft et godt forhold til, siger han.

Når han en gang til foråret skifter Københavns Borgerrepræsentation ud med Folketinget, ved han endnu ikke hvilke ansvarsområder, han kommer til at få. Men integrationsområdet interesserer ham meget.

- Jeg interesserer mig meget for integrationsspørgsmålet, og jeg har også selv en blandet etnisk baggrund. Derudover er jeg også passioneret omkring handikapområdet, og jeg vil samtidig gøre opmærksom på, hvilke problemer og udfordringer København står overfor, siger han.

Lars Aslan Rasmussen er født og opvokset på Nørrebro og er uddannet skolelærer.