Thornings revisor: Skattepligt i begge lande

Helle Thorning-Schmidts mand er skattepligtig i både Danmark og Schweiz, vurderer Thornings egen skatterådgiver. Han kan dog vælge kun at betale skat i Schweiz.

Steven Kinnock, gift med Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt, er skattepligtig i både Danmark og Schweiz, siger Thornings revisor.

S-formand Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, er skattepligtig i både Danmark og Schweiz.

Det vurderer Thornings egen skatterevisor, administrerende direktør Frode Holm fra skatterådgivningsfirmaet Revitax.

- Stephen Kinnock er i 2009 fuldt og helt skattepligtig i både Danmark og Schweiz. Og derfor skal han også indgive selvangivelse i Danmark, siger han til Ritzau.

Ikke skattepligtig før 2009

Før 2009 var han - uanset sin tilknytning til Danmark - ikke skattepligtig her, fordi han arbejdede for British Council. Men med skiftet til direktørjobbet i World Economic Forum i Schweiz i 2009 har billedet ændret sig.

- Selvfølgelig skal manden indgive selvangivelse i Danmark, siger Frode Holm.

Samtidig er skatteeksperten dog overbevist om, at Kinnock - uanset at han altså skal indlevere en selvangivelse i Danmark - lovligt kunne vælge kun at lægge sine skattekroner i Schweiz.

- Men det ville kræve en erklæring fra Schweiz om, at han betaler skat der, og at Danmark ikke skal beskatte ham. Men sådan en erklæring beder han ikke om, og så skal han betale skat begge steder, siger han og fortsætter:

- Hvis han ikke får sådan en erklæring, så skal han betale skat i Danmark.

Vil betale skat i Danmark

Beskattes Kinnock i begge lande, vil han i Danmark blive beskattet med forskellen mellem dansk og schweizisk skat.

Helle Thorning-Schmidt og hendes mand har undervejs i skattesagen besluttet, at han vil selvangive og indbetale skat i Danmark. Og Kinnock har siden - rettidigt - indleveret en selvangivelse til Skat.

Men havde de ikke besluttet det, men blot forholdt sig passivt som i starten af sagen, så havde der været en risiko for at komme i strid med skattereglerne.

- Så ville han risikere et kontrollovstillæg for ikke at selvangive rettidigt, siger Frode Holm.

Han understreger samtidig, at en normal klient i hans firma ville have arrangeret tingene, så der kun skulle ske skattebetaling i Schweiz.

Facebook
Twitter