Thulesen Dahl: En britisk aftale med EU skal til afstemning i Danmark

En folkeafstemning skal ifølge Dansk Folkeparti løse problemer med store, borgerlige uenigheder om EU.

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl vil ikke ud af EU, siger han til TV 2. Han drømmer i stedet om et EU uden fri bevægelighed. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

De danske vælgere skal stemme om den aftale, briterne får lavet med EU, og det skal fremgå af en ny europapolitisk aftale.

Sådan lyder ønskerne fra Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl, hvis partiet skal gå med i en regering. Det skriver TV2.

- Jeg så meget gerne, at det er defineret, at briternes aftale også kommer til folkeafstemning i Danmark, så danskerne ved, at de bliver taget med på råd, siger Kristian Thulesen Dahl til TV 2.

- Det vil være helt naturligt, at når man taler om regeringssamarbejde, så har man en fælles forståelse af, hvordan noget så vigtigt som europapolitikken føres. Der, hvor der måtte være store uenigheder, mener jeg, at folkeafstemningen må være den helt naturlige måde at afklare det på, siger Kristian Thulesen Dahl også.

DF-lederen mener dog ikke, at Danmark bør melde sig ud af EU.

Drømmen er nærmere, at der bliver opfundet en mellemstation, når det kommer til EU, som ligger mellem EU-medlemskab, som man kender det i dag, og så den såkaldte norske model, hvor et land ikke er medlem af EU, men overholder EU-regler og betaler til fællesskabet.

- Vi har ikke forestillet os, at Danmark melder sig ud af EU. Men vi har forestillet os, at hvis det lykkedes briterne at få den aftale, som vi synes, de bør have, så skal danskerne spørges, om danskerne også ønsker, at Danmark placeres der, siger Kristian Thuelsen Dahl til TV 2.

Thulesen Dahl kritiserer i interviewet særligt den fri bevægelighed i EU.

FacebookTwitter