Tema Trepartsforhandlinger

Thulesen Dahl: En fordel hvis trepartsforhandlinger ikke lykkes

En fordel for Danmark og de ledige danskere, hvis trepartsforhandlinger ender uden resultat, siger DF-formand.

Thulsen Dahl: Jeg kan ikke forestille mig, at der er kapacitet til at hjælpe de danske ledige. (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)

Det kan være en fordel for arbejdsløse danskere, hvis trepartsforhandlingerne falder til jorden, mener Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

- For nu at sige det som det er, så kan det samlet set være en fordel, hvis det ikke lykkes, siger han til Berlingske.

Udmeldingen fra regeringens største støtteparti kommer efter, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har indledt trepartsforhandlinger med arbejdsmarkedets parter for at finde en løsning på at få integreret de tusindvis af flygtninge og immigranter på det danske arbejdsmarked.

Trepartsforhandlinger

Det er et stort ansvar, der hviler på repræsentanterne for regeringen, lønmodtagerne og arbejdsgiverne, når de går i gang med trepartsforhandlingerne. Succesen ved en sådan forhandling handler i høj grad om at skabe realistiske forventninger til resultatet.

Gå til tema

- Fordi hvis det lykkes med en stor forkromet aftale, hvor man sætter alt ind på at skaffe arbejde til flygtninge og immigranter, så kan jeg kan ikke forestille mig, at der er kapacitet til at hjælpe de danske ledige, siger Thulesen Dahl til Berlingske.

Dermed kan det bliver svært for statsministeren at få støtte til aftalen.

- Når jeg bliver noget mistrøstig, skyldes det, at al fokus er på, at man i løbet af de kommende år skal skaffe arbejdspladser til op imod lad os sige 50.000 flygtninge og immigranter.

- Når man så ved, at man ikke har kunnet skaffe job til de 6000, som er kommet gennem de seneste år, så har jeg altså svært ved at tro på det, siger Thulesen Dahl.

  • Regeringens plan:

  • Opgaven med at integrere de tusindvis af nyankomne står før alt andet i trepartsforhandlingerne, har statsministeren ladet forstå.
  • Regeringen peger blandt andet på at afkorte det treårige integrationsprogram til et intensivt etårigt program, at udbetale bonusser til kommuner, der får flygtninge i job, og private virksomheder, der ansætter dem.
  • Alene i år forventes der at ankomme 25.000 flygtninge og immigranter til Danmark.
  • En trepartsaftale om integrationen skal efter planen ligge klar inden midten af marts.

/ritzau/