Thulesen Dahl: En rigtig god nyhed fra Løkke

Regeringen dropper at hæve pensionsalderen yderligere, og det er både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet vældig tilfredse med.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl er glad for, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har droppet planerne om at hæve pensionsalderen yderligere. Her ses de to politikere sammen i folketingssalen. ARKIV. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

Regeringens støtteparti og det største oppositionsparti kan her til aften fejre en fælles sejr.

Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har i flere måneder kørt parløb om at lægge pres på statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) for at få ham til at droppe regeringens forslag om at hæve pensionsalderen med yderligere seks måneder fra 67 til 67,5.

Nu meddeler statsministeren, at regeringen ikke kan samle opbakning blandt et flertal i Folketinget, og derfor dropper man forslaget.

- Det er en rigtig god nyhed, vi har fået fra statsministeren, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

- Vi har længe i Dansk Folkeparti kæmpet imod, at pensionsalderen skulle hæves yderligere, og nu har regeringen så indset, at det får den meget svært ved at komme igennem med i Folketinget, og dropper derfor forslaget. Så det er en rigtig god nyhed, siger han.

Håndklædet i ringen

Samme toner hører man fra Socialdemokratiet.

- Det er glædeligt, at Lars Løkke nu kaster håndklædet i ringen og endelig erkender, at der ikke er opbakning i hverken Folketinget eller befolkningen til regeringens planer om en højere pensionsalder, siger politisk ordfører Nicolai Wammen.

- Det er godt, at regeringen er kommet ind i virkeligheden, og nu håber jeg, at vi sammen med regeringen kan arbejde for at få sat nogle vækstforhandlinger i gang, så vi kan få fokus på, hvordan vi kan få flere mennesker i arbejde, siger han.

VLAK-regeringen havde bebudet, at man ville foreslå at hæve pensionsalderen i 2025 fra 67 til 67,5 år. Det ville i så fald blive lagt oven i de allerede aftalte forhøjelser af pensionsalderen, som indfases fra 2030.

Et centralt argument fra regeringen har været, at vi lever længere end forventet, og at der samtidig mangler ledige hænder. Men det har ikke bidt på Dansk Folkeparti.

- Man skal huske på, at når man hæver pensionsalderen ved lov, så gør man det for alle. Så gør man det også for mange af dem, der er nedslidte, og som faktisk har brug for en pensionsalder, så de kan komme væk fra arbejdsmarkedet, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Det er meget mere konstruktivt at se på, hvordan vi kan sikre, at de seniorer, som er friske nok, fit nok og godt nok fysisk kørende, bliver længere på arbejdsmarkedet, siger han.

Thulesen: Det går helt godt

Det droppede pensionsforslag er endnu et eksempel på, at Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet i fællesskab har lagt pres på regeringen og fået deres vilje. Så sent som i mandags krævede de to partier en undersøgelseskommission af skandalerne i Skat, og få timer senere var regeringen klar til det.

Den udvikling er Kristian Thulesen Dahl godt tilfreds med.

- Vi har et godt samarbejde med regeringen på mange områder. Så har vi også fået udviklet et bedre samarbejde med Socialdemokratiet, end vi har haft tidligere, og det er det, der kommer til udtryk nu. At vi har fået en stærkere placering i dansk politik. Det synes jeg jo godt om.

- Jeg er sat i verden for at få mest mulig af Dansk Folkepartis politik igennem, og jeg synes egentlig, at det går helt godt, som det tegner sig netop nu. Og med den seneste melding fra statsministeren er det bestemt ikke blevet ringere for os, siger DF-formanden.

Kristian Thulesen Dahl og S-formand Mette Frederiksen er i morgen gæster til et 3F-arrangement, hvor temaet er ”jagten på en fair pensionsalder”.

Er der stadig grund til at mødes i morgen, når statsministeren her til aften har trukket sit forslag tilbage?

- Det er arrangørerne, der bestemmer det. Jeg synes jo, at der er noget at mødes om. Jeg har længe argumenteret for, at denne debat burde handle om, hvordan man sikrer, at der er et arbejdsmarked og nogle arbejdspladser, der efterspørger de seniorer, der faktisk gerne vil blive hængende på arbejdsmarkedet, også selvom de når pensionsalderen.

- Der er vi alt for dårlige i Danmark. Vi værdsætter simpelthen ikke det her grå guld tilstrækkelig højt, siger Kristian Thulesen Dahl.

Facebook
Twitter