Thulesen Dahl fortsætter ordkrig: LA opfører sig dramatisk og uhørt

DF og regeringens topforhandlere er indkaldt til et såkaldt statusmøde hos Lars Løkke Rasmussen.

- Det er meget svært at forestille sig, at vi er færdige inden tredjebehandlingen af finansloven, siger Kristian Thulesen Dahl. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

Liberal Alliances ageren i det aktuelle forhandlingsforløb om finanslov, skat og udlændinge er uhørt.

Sådan betegner formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, regeringspartiet LA forud for dagens møde i Statsministeriet.

- Det er vildt. Det er dramatisk. Det er uhørt. Vi har ikke før oplevet et regeringsparti, der indgår en aftale med sit støtteparti, som man så ikke vil garantere at stemme for, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han henviser til, at Liberal Alliance fortsat ikke vil garantere, at partiet stemmer for finansloven for 2018 ved 3. behandlingen i næste uge, medmindre Dansk Folkeparti lægger stemmer til regeringens planlagte skattelettelser.

DF: Svært at lande aftaler inden jul

Her til formiddag har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) indkaldt DF og regeringens topforhandlere til et såkaldt statusmøde, hvor de igangværende forhandlinger om udlændinge og skat er på dagsordenen.

Og i den forbindelse er det fortsat regeringens ønske at afslutte forhandlingerne før politikerne går på juleferie.

Men der skal nogle markant andre ting på bordet, hvis den målsætning skal indfries, siger Kristian Thulesen Dahl.

- På nuværende tidspunkt ligger der ikke nye udkast, der kan danne baggrund for aftaler.

- Det er meget svært at forestille sig, at vi er færdige inden tredjebehandlingen af finansloven, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Vi er helt med på, at det skal tage den tid, det tager. Den eneste grund til at vi bliver sat i et tidspres er, at Liberal Alliance har sagt, at ellers vil de ikke stemme for finansloven. Det er jo tosset, siger DF-formanden.

Men meldingen fra Dansk Folkepartis formand rykker ikke ved regeringens ambition om at lande aftaler på både udlændinge- skatteområdet før politikerne går på juleferie.

- Jeg tror stadig, at vi når det inden jul, jeg er optimistisk jeg synes, der har været gode drøftelser både på skat og på udlændinge, og hvis der er den politiske vilje, så tror jeg bestemt, at vi når det, siger økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA).

Regeringen kan vælte sig selv

Som betaling for regeringens skattelettelser har Dansk Folkeparti krævet et såkaldt ”paradigmeskifte” på udlændingeområdet. Det betyder blandt andet, at flere flygtninge med midlertidig beskyttelsesstatus skal sendes hjem.

Men adspurgt, om han mener, at regeringen og Dansk Folkeparti er ved at nærme sig hinanden på det punkt, svarer Kristian Thulesen Dahl, at der fortsat er ”et stykke vej, fra der hvor vi er”.

DF-formanden mener ikke, at Lars Løkke Rasmussen har styr på regeringen.

- Den kan godt nå at vælte sig selv inden jul.

- Vi kender statsministeren som en, der gør mange krumspring for at løse gordiske knuder. Det tror jeg også, at han vil gøre her, siger Kristian Thulesen Dahl.

Facebook
Twitter