Thulesen Dahl: Jeg er den rette formand for DF

Trods vælgerkrise fastslår Kristian Thulesen Dahl, at han er den rette formand for Dansk Folkeparti.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, vil ikke udpege en kronprins for partiet. (Foto: © Frank Cilius, Ritzau Scanpix)

- Jeg er fuldstændig overbevist om, at jeg er den rette formand. Ellers ville jeg ikke være her. Siden folketingsvalget har vi arbejdet på at organisere os, og sommergruppemødet har vist, at vi er på rette spor.

Sådan lyder det på et pressemøde i forbindelse med Dansk Folkepartis sommergruppemøde fra partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, på spørgsmålet om, hvorvidt han er den rette formand for partiet trods vælgerkrise.

- Vi arbejder politisk og har forslag til, hvordan vi kan hjælpe danskerne. Med de 16 politikere, vi har i Folketinget, kan vi arbejde godt, siger han videre.

DF's sommergruppemøde er blevet i kølvandet på lave meningsmålinger, som i valgkontekst ville give partiet endnu færre mandater, end de fik til valget sidste år.

Samtidig har dele af baglandet rettet kritik mod formand Kristian Thulesen Dahl og ledelsen på Christiansborg. Fra slut maj og to uger frem forlod fem byrådsmedlemmer partiet - tre af dem til fordel for Nye Borgerlige.

Ny kronprins?

I starten af ugen blev Morten Messerschmidt udnævnt til partiets politiske næstformand.

Pia Kjærsgaard sagde forud for pressemødet, at hun ønsker, at han skal være partiets kronprins.

Men selv ønsker Thulesen Dahl ikke at udpege en kronprins.

- Og i og med, at jeg ser et formandsskifte som noget, der ligger langt fremme i tiden, så synes jeg, vi skal lade tingene udvikle sig naturligt og i stedet fokusere på politikken, siger han.

En skygge, som dog hænger over Messerschmidt, er den såkaldte Meld og Feld-sag.

Her er han blevet anklaget for misbrug af EU-midler - en anklage, han tidligere har afvist som "ren chikane". Bagmandspolitiet efterforsker dog fortsat, om der er foregået noget ulovligt i sagen om de to fonde.

Under dagens pressemøde fik Kristian Thulesen Dahl flere gange spørgsmålet om, hvorvidt Morten Messerschmidt kan blive formand på trods af sagen.

Til det sagde han, at han afventer sagens afslutning og vil se på udfaldet, når det kommer.

/ritzau/