Tema Skat skal undersøges

Thulesen Dahl: Jeg stiller ikke op som statsminister

DF-formand Kristian Thulesen Dahl har stor politisk magt, men han udelukker at stille op som statsminister.

DF-leder Kristian Thulesen Dahl og S-formand Mette Frederiksen debatterede på et morgenmøde på Folkemødet på Bornholm. (Foto: Pelle Rink © Scanpix)

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er en magtfuld politiker, men han vil ikke stille op som statsministerkandidat ved det kommende folketingsvalg.

Det siger han på Folkemødet på Bornholm præcis et år efter, at han samme sted sagde, at DF ville gå efter at komme i regering efter næste valg.

Forudsætningen var dog, at der skulle være borgerligt flertal. Og at Dansk Folkeparti skulle bevare en opbakning på omkring en femtedel af vælgerne. Så ville Dansk Folkeparti pege på Lars Løkke Rasmussen og gå med i hans regering.

Og det står ved magt, fastslår Thulesen Dahl, som udelukker, at han stiller op som statsministerkandidat.

- Og det er, fordi jeg har været i politik på et tidspunkt, hvor nogen, beruset af deres egen succes, troede, at de kunne gå på vandet og udskrige sig selv som statsministerkandidat. Det kom til at virke lettere komisk, for der var ikke andre partier, der synes, at det var helt fantastisk.

- For mig handler det om indflydelse og hvilken politik, vi fører. Og jeg vil hellere være kendt som en politiker, der kæmper for DF's mærkesager, end en politiker, der pludselig rækker ud efter en post og taber den politiske indflydelse på gulvet.

/ritzau/