Thulesen Dahl: Messerschmidt træder ud af DF's ledelse

Morten Messerschmidt er enig i beslutningen, skriver hans presserådgiver i en sms til DR Nyheder.

Sagen om Dansk Folkepartis brug af EU-midler får nu konsekvenser for partiets tidligere gruppeformand i Europa-Parlamentet, Morten Messerschmidt.

- Vi har besluttet, at Morten Messerschmidt udtræder af vores partis ledelse - af koordinationsudvalget, som det hedder hos os - og så må de ting jo gå sin gang, som nu skal ske i Europa-Parlamentet.

Sådan forklarede Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, det, da han var igennem på TV Avisen.

Partiformanden erkendte også, at han var klar over, at det europæiske parti Meld, som Dansk Folkeparti var en del af, var med til at finansiere dele af omkostningerne ved to af partiets sommergruppemøder i 2014 og 2015.

- Men jeg har fuldstændig lagt til grund, at det selvfølgelig er inden for Europa-Parlamentets regler, for det skal det jo være, forklarer han.

Kristian Thulesen Dahl ville dog ikke kalde det, som der er foregået, for bevidst snyd.

- Jeg har ingen grund til at tro, det er bevidst snyd, men det er i hvert fald sjusk. Det er sjusk på højt plan. Det hører ingen steder hjemme, siger han.

Dansk Folkeparti kunne i dag fortælle, at partiet ville betale flere penge tilbage til EU. Det eksakte beløb kender det dog først, når det har været alle dokumenterne igennem - men der vil maksimalt være tale om 300.000 kroner, har partiets gruppeformand i Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, forklaret.

- Det oprydningsarbejde, som er blevet sat i værk nu, bliver af en kaliber, hvor vi, når det er overstået, med sikkerhed i stemmen kan sige, at der ikke er afholdt nogen udgifter, der overhovedet kan ligge i nogen gråzone, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Så har vi sikkerhed for, at de penge som er afholdt af penge for Europa-Parlamentet også er inden for skiven – sådan skal det være.

Foruden Dansk Folkepartis egen undersøgelse af, hvordan partiet har brugt midler fra EU, er Olaf, EU's antisvindel-enhed, også i færd med at efterforske sagen.

DR Nyheder har forsøgt at få en kommentar fra Morten Messerschmidt, men han har ikke reageret på henvendelserne. Morten Messerschmidts presserådgiver, Kristian Wederkinck, skriver i en sms til DR Nyheder, at "Morten er enig i beslutningen. Hans sag skal ikke stå i vejen for DF's daglige arbejde."