Thulesen Dahl om toårig i annonce: Mor bør klage til regeringen

Folk, der er nævnt i DF-annonce, bør ikke være vrede på partiet, men på regeringen.

Kristian Thulesen Dahl, mener, at folk skulle klage over regeringen og ikke Dansk Folkeparti over kontroversiel annonce. (© DR)

Pernille B. fik et chok, da hun så sin toårige søn stå på Dansk Folkepartis annonce over mulige terrorister, der får statsborgerskab i Danmark.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, kan godt forstå, at mange reagerer på annoncen, siger han, da DR Nyheder fremlægger ham moderens kritik.

- Man bør først og fremmest rette vreden mod den regering, der har fremsat det lovforslag, som puljer folk sammen og hænger ganske hæderlige mennesker ud, der søger statsborgerskab, med en person, som PET mener kan være til skade for Danmark. Det er den kobling, der er fatal. De utilfredse bør gå til regeringen og bede om at få lovforslaget delt op, så man kan behandle tingene særskilt, siger Kristian Thulesen Dahl til DR Nyheder.

Han understreger, at de oplysninger, der findes i annoncen, er informationer, som alle kan finde på Folketingets hjemmeside.

Vil ikke fjerne drengs navn

Tror du det kan være den toårige dreng, der er til skade for Danmarks sikkerhed?

- Nej, det tror jeg bestemt ikke det kan være.

Hvorfor fjerner I så ikke navnet?

- Fordi vi ikke manipulerer med de oplysninger, vi lægger frem. Annoncen er en præcis gengivelse af det lovforslag, som justitsministeren har fremlagt i Folketinget. Hvis vi havde pillet nogle navne ud, synes jeg i særdeleshed, man kunne have kritiseret os, siger Kristian Thulesen Dahl.