Thulesen Dahl: Samuelsen risikerer at fremprovokere folketingsvalg

Efterårets forhandlinger om topskattelettelser kan meget vel ende i folketingsvalg på grund af Anders Samuelsen, lyder advarslen fra Kristian Thulesen Dahl.

(Foto: Ólafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Danskerne skal måske snart til folketingsvalg. Hvis ikke Liberal Alliances formand Anders Samuelsen dropper sit ultimative krav om topskattelettelser på mindst fem procentpoint, kan det nemlig meget vel udløse et folketingsvalg.

Sådan lyder det nu fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

- Det er meget sandsynligt, at det kan ende med, at der ikke kan laves de fornødne aftaler, og at et folketingsvalg så kan blive nødvendigt. Simpelthen fordi Liberal Alliance stiller ultimative krav, siger Kristian Thulesen Dahl og tilføjer, at et folketingsvalg ikke vil være "jordens undergang."

- Vi tager gerne et valg, hvis det bliver nødvendigt, men vi er ikke dem, der fremprovokerer et valg.

Imod lettelser i toppen

Dansk Folkepartis top mødtes i dag med partiets tillidsfolk i Horsens for netop at forberede dem på, at et folketingsvalg kan være lige om hjørnet.

- Der er en stor mulighed for, at det hele bryder sammen i løbet efteråret på Christiansborg, og at vi får et folketingsvalg. Og så skal vores tillidsfolk være parate. Jeg forventer også, at Venstres udspil i den kommende uge, vil have karakter af et valgoplæg, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han tilføjer, at Dansk Folkepartis modstand mod topskattelettelser er usvækket, og at han i efterårets forhandlinger vil kæmpe med næb og klør for at undgå, at de mest vellønnede danskere slipper billigere i skat.

- Vi bryder os ikke om topskattelettelser. Vi kan simpelthen ikke se, at det her i 2016 er bydende nødvendigt, at vi skal sidde her og diskutere topskat. Jeg har svært ved at se en løsning for enden af det her forhandlingsforløb, der også betyder, at også topskatten bliver sænket, siger Kristian Thulesen Dahl.

Samuelsen tav i dag

DF-formanden har ikke meget til overs for, at Anders Samuelsen har fastslået, at Liberal Alliance vælter regeringen, hvis ikke topskatten bliver sænket med mindst fem procentpoint.

- Det med at komme med revolveren trukket på forhånd og sige, at hvis ikke jeg får min vilje, så skyder jeg, det synes jeg ikke er klogt. De her ultimative trusler, og at man vil vælte folk, altså det er ikke den måde, man bør forhandle på, siger Kristian Thulesen Dahl.

Anders Samuelsen har ikke ønsket at stille op til interview i dag.

Venstre tager det roligt

Hos Venstre deler politisk ordfører Jacob Ellemann-Jensen ikke Thulesen Dahls analyse af, at det "meget sandsynligt" ender med valg til efteråret.

- Nej det tror jeg ikke, siger Jacob Ellemann-Jensen.

Hvorfor ikke?

- Fordi vi har en fælles interesse i at fremtidssikre Danmark. Og det tror jeg, at partierne, når det kommer til stykket, vil tage lige så seriøst, som vi gør i Venstre.

Se indslaget fra TV Avisen herunder.

FacebookTwitter