Thulesen Dahls flygtningemilliard møder forståelse i baglandet

På Dansk Folkepartis landsmøde kan flere af deltagerne godt forstå, at partiformanden ønsker at hæve bistanden til flygtninge.

Partiformand Kristian Thulesen Dahl møder opbakning til asyl-forslag i Herning. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

Der er udpræget forståelse for, at Dansk Folkeparti vil sende 1,1 milliard kroner til blandt andet flygtninge fra krigen i Syrien.

I hvert fald så længe det betyder, at der kommer færre flygtninge til Danmark, og at flygtningene bliver i nærområderne.

- Det er jeg fuldstændig enig i. Folk skal blive i det land, de kommer fra, siger Viggo Juul, der medlem af Dansk Folkeparti og én af de knap 1.700 medlemmer, der i dag er til partiets årsmøde i Herning.

Han får opbakning af endnu en af årsmødets deltagere - Steen Jensen:

- Det, synes jeg, er det helt rigtige. Det har jeg altid syntes, siger han.

Milliard-forslaget kommer fra partitoppen på Christiansborg og indebærer blandt andet, at man øger bidraget til krigens nærområder med 1,1 milliard kroner om året.

Pengene skal ifølge Dansk Folkeparti spares på blandt andet på den integration, der nu foregår i kommunerne, ved at flygtninge, der kommer til Danmark, fremover skal blive i såkaldte statslige centre og ikke integreres i samfundet.

- Vi foreslår, at man finder i hvert fald en del af pengene på integrationsprojekter herhjemme og resten kan man finde ved en omlægning af udviklingsbistanden, som vi under alle omstændigheder skal kigge på i forbindelse med finanslovsforhandlingerne, siger Kristian Thulesen Dahl.

'Fornuftigt nok'

Og den forklaring giver god mening i flere af de menige medlemmers ører.

- Umiddelbart lyder det fornuftigt nok. Jeg vil hellere være med til at støtte i nærområderne, end at vi skal have alle de flygtninge ind. Og det, det sker lige nu, hvor flygtningene suser gennem syv lande, synes jeg ikke er rimeligt. Vi aner ikke, hvem vi har lukket ind, siger Ulla Fischer fra Frederikshavn

Jens Iver Hansen, der også er fra Frederikshavn bakker op:

- Jeg har altid synes, at man skulle hjælpe i nærområderne. Men her på det sidste er jeg blevet lidt i tvivl, for hvad nu hvis de begynder at flygte ovre fra Sverige af. Fordi der kommer så mange muslimer, at svenskerne ikke vil være der mere.

Tror du, at det sker?

- Det ved jeg ikke, men hvis det gør, så ved jeg ikke, om vi skal tage imod dem. For de er da dumme derovre i Sverige, når de selv lukker muslimerne ind.

Facebook-debat

På partiformandens Facebookside hersker der i disse dage en begyndende debat om, hvorvidt partitoppen på Christiansborg lægger nok pres på Lars Løkke Rasmussen og Venstre-regeringen i netop flygtningespørgsmålet.

Flere skriver, at de gerne så, at Dansk Folkeparti pressede endnu mere på for flere stramninger på udlændingeområdet.

Udpluk fra debatten på Kristian Thulesen Dahls Facebook-side

Både Jens Iver Hansen og Ulla Fischer så gerne endnu flere stramninger, men begge synes, at både Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti på Christiansborg gør ”nok” for at lægge pres på regeringen.

- Kristian (Thulesen Dahl, red.) er jo meget taktisk, så han ved, at det ikke kan hjælpe noget at stå og skrige op. Det skal gøres under forhandlingerne, siger Jens Iver Hansen.

Og det har både ham og Ulla Ficsher fuld tillid til kommer til at ske.

- Til finanslovsforhandlingerne, der skal vi få kontrol ved grænserne og have strammet reglerne. Og der kan vi sige, at hvis vi ikke får det, vi vil have, så får de ikke alle vores mandater, siger Jens Iver Hansen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk