Thulesen: DF og S skal stå sammen mod trepartsaftale

Thulesen opfordrer S til at gå sammen med DF og sabotere trepartsaftale om flygtninge på arbejdsmarkedet.

Kristian Thulesen Dahl (DF) vil have Socialdemokratiet med til at omgøre, at flygtninge sluses ind på arbejdsmarkedet på elevløn. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Den aftale om at sluse flygtninge ind på arbejdsmarkedet på elevløn, som fagbevægelsen, arbejdsgiverne og regeringen har indgået i trepartsforhandlingerne, er til stor skade for danske arbejdere. Og den skal omgøres i Folketinget af Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti i fællesskab.

Det siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl i et interview på 1. maj til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og Århus Stiftstidende.

- Hvis vi skal tro Socialdemokratiets retorik, så er de enige med os i, at flygtninge skal hjælpes midlertidigt i Danmark, ikke permanent. Men i trepartsforhandlingerne er der blevet lavet en aftale, der betyder, at flygtninge skal ud på arbejdsmarkedet med det samme på en elevløn, og derefter har de ret til at komme på dagpenge. Det er at permanentgøre dem i Danmark, siger Kristian Thulesen Dahl.

Derfor opfordrer han Socialdemokratiet til sammen med Dansk Folkeparti at sabotere trepartsaftalen, når den skal behandles i Folketinget om kort tid.

Invitationen kommer på en 1. maj, hvor Altinget offentliggør en analyse af professor Kasper Møller Hansen, der viser, at Dansk Folkeparti lige nu ligger til at opsluge 33,7 procent af arbejderstemmerne, mens Socialdemokratiet blot har fat i 26,3 procent af de ufaglærte og faglærte manuelle lønmodtagere, som definitionen af arbejdere lyder i analysen.

Udlændingeordfører i Socialdemokratiet Dan Jørgensen ser dog ikke lige for sig, at partiet kommer til at feje fagbevægelsens forhandlingsresultat af bordet.

- Som det ser ud nu, tror vi på, at vi kan lave en aftale med regeringen om det, så vi kommer ikke til at underkende arbejdsmarkedets parters forhandling med regeringen, siger Dan Jørgensen.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk