Tema Eva Kjer Hansen-sagen

Thulesen og Samuelsen: Urimelig overreaktion fra Søren Pape

Konservative bør løsne lidt op, mener lederne for DF og LA, men ser det ikke som et realistisk scenarie.

- Det er en klar overreaktion, der er sket i forhold til Eva Kjer Hansen, siger Kristian Thulesen Dahl (DF). (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det fyger med hård kritik på kryds og tværs i blå blok.

Det Konservative Folkeparti har ikke længere tillid til miljøminister Eva Kjer Hansen (V) efter forløbet om regeringens landbrugspakke, hvor K mener, at ministeren har givet urigtige oplysninger.

Men De Konservative overreagerer fuldstændig, lyder det fra lederne af Liberal Alliance og Dansk Folkeparti på vej ind til krisemøde med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og K-formand Søren Pape Poulsen.

Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer Hansen måtte trække sig som fødevare- og miljøminister, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen har nu overtaget ministerposten.

Gå til tema

- Det er en klar overreaktion, der er sket i forhold til Eva Kjer Hansen, og derfor vil min opfordring i dag bestå i, at vi skal tilbage på det politiske spor og diskutere miljøpolitik. For det gør vi meget gerne, siger Kristian Thulesen Dahl.

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, er helt på linje.

De vil af med ministeren.

anders samuelsen

Det er ”simpelthen ikke rimeligt”, at De Konservative ikke længere har tillid til Eva Kjer Hansen, mener Anders Samuelsen.

- Vi har at gøre med en visionær minister, som har formået at kombinere noget, som er godt for miljøet, med at skabe nye arbejdspladser, siger Anders Samuelsen.

- Men så kan de åbenbart ikke – billedligt talt – lide ministerens hårfarve, og så skal vi have en ny minister, siger han.

Anders Samuelsen vurderer dog ikke, at Lars Løkke Rasmussen kan tilbyde De Konservative noget, der for alvor vil formilde partiet.

- De vil af med ministeren, siger Anders Samuelsen.

Lars Løkke Rasmussen har foreløbig afvist at fyre Eva Kjer Hansen som miljøminister og vil i første omgang forsøge at forhandle en løsning på plads med Venstre-regeringens støttepartier.

De fire partiledere mødtes lidt efter klokken 16. Det står ikke klart, hvornår de afslutter mødet.