Thulesen: Udskudte skatteforhandlinger er en selvfølge

LA må tage til efterretning, at danskerne efterspørger løsninger på flygtninge- og migrantstrømmen, siger DF-formanden.

- Tiden er slet ikke til at kaste Christiansborg sig ud i en månedlang diskussion omkring topskat, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Mens Liberal Alliance har udstedt en trussel mod regeringen om, at partiet ikke kan garantere for regeringens liv ”efter grundlovsdag”, er Dansk Folkeparti anderledes positive over for statsministeren melding om at udskyde skatteforhandlingerne.

- Det er en selvfølgelighed. Vi står med så kæmpe store udfordringer i forhold til flygtninge- og migrantsitautionen, så at kaste Christiansborg ud i en månedlang diskussion omkring topskat er tiden slet ikke til. Derfor er det en rigtig beslutning, regeringen har truffet, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

Under statsministerens pressemøde tweetede LA-leder Anders Samuelsen, at ”det tager cirka fem timer at lave en 2025-plan”, og at det underforstået ikke er nødvendigt at udskyde skatteforhandlingerne.

Men ifølge Kristian Thulesen Dahl gør Liberal Alliance nogle gange tingene meget enkle.

- Og her bliver det vist også forenklet. LA må tage til efterretning, at danskerne efterspørger løsninger på det, der er det helt store problem for Danmark lige for øjeblikket - nemlig flygtninge- og migrantstrømmen, som både økonomisk udfordrer os rigtig kraftigt, men som også på hele vores sammenhængskraft og fællesskabsfølelse vil komme til at udfordre os.

Burde Løkke helt begrave forhandligerne om topskattelettelser?

- Det er jo ikke os, der har ønsket, at der blev skrevet noget ind om topskattelettelser. Det er vi ikke gået til valg på. Så vi har det fint med at skubbe det, og hvis regeringen kommer frem til den erkendelse at lukke diskussionen ned, vil vi have det fint med det, siger Kristian Thulesen Dahl.