Thyra Frank og kommuner vil lette krav i ældreplejen

Ældreministeren mødes tirsdag med KL efter kritik af at fralægge sig ansvaret for ældreplejen.

(Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

Tirsdag skal ældreminister Thyra Frank (LA) mødes med Kommunernes Landsforening (KL).

Den nye minister, der allerede har oplevet kras kritik på posten, skal drøfte regelforenkling og afbureaukratisering af ældreplejen.

- Tro mig, når jeg siger, at jeg vil gøre alt for, at når jeg er færdig med mit job, så skal beboere, pårørende, personale og ledere kunne mærke, at det er blevet bedre, siger Thyra Frank, der vil unødvendige dokumentationskrav til livs.

Ældreministeren er mandag kommet i modvind med en kommentar om, at det er kommunerne, der skal sikre værdige forhold på landets plejehjem.

Hun har dog efterfølgende præciseret, at hun i interviewet med TV 2 henviste til det kommunale selvstyre, og at hun som minister på området påtager sig det fulde ansvar for en velfungerende ældrepleje.

Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har ledt an i kritikken, som mandag fik statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at forsvare sin nye ældreminister.

Ud på aftenen benytter DF-formand Kristian Thulesen Dahl sin taletid under Folketingets debat af statsministerens redegørelse for den nye trekløverregering til at berøre emnet:

- Jeg vil gerne kvittere for, at statsministeren har udpeget en ældreminister. En, der alene har opgaven for at sørge for gode forhold for ældre.

Løkke: Vi løfter rammen med værdighedsmilliard

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kvitterer:

- Det er i det lys, at ældreministeren på 8. dagen har et møde med KL for at drøfte, hvordan vi nu sikrer, at der i kommunerne leveres og følges op på det, der er ambitionen her i folketingssalen.

- Vi har sammen løftet rammen med en værdighedsmilliard.

Onsdag mødes Thyra Frank med en anden central spiller på området, når hun drøfter ældrepleje med ÆldreSagen.

/ritzau/

FacebookTwitter