Tidligere fødevareminister fik besked om forskeres MRSA-anbefalinger

Esben Lunde Larsen frikender embedsmænd for at have forholdt politikerne oplysninger om resistent bakterie.

Danmarks Tekniske Universitets anbefaling om at sætte ind mod MRSA ved at gå efter avlstoppen fremgår af en redegørelse fra Fødevarestyrelsen til daværende minister Mette Gjerskov, skriver fødevareminister Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

Forskeres anbefalinger om, hvordan den resistente MRSA-bakterie bør bekæmpes i svinebesætninger, er ikke blevet skjult for politikerne, som det ellers tidligere er blevet indikeret.

Sådan lyder konklusionen fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) på baggrund af en redegørelse fra Fødevarestyrelsen.

Overordnet set er eksperternes anbefalinger blevet videreformidlet til skiftende ministre, lyder det i en pressemeddelelse fra ministeriet.

Danmarks Tekniske Universitets, DTU’s, anbefaling om at sætte ind i avlstoppen fremgår af en redegørelse fra Fødevarestyrelsen til daværende minister Mette Gjerskov (S) i maj 2012.

- Det har været politiske valg, hvorvidt man har fulgt anbefalingerne fra DTU, siger Esben Lunde Larsen i pressemeddelelsen.

- Denne redegørelse får mig ikke til at sætte gang i yderligere foranstaltninger over for styrelsen eller departementet, fastslår ministeren.

Udmeldingen er den seneste udvikling i sagen, hvor anbefalinger fra eksperter fra DTU, om hvordan man bedst stoppede smitten med MRSA, ikke er blevet fulgt politisk.

Det er blevet fremført, at eksperternes råd aldrig har nået de ansvarlige politikeres bord, hvilket har ført til stor kritik af Fødevarestyrelsen.

/ritzau/

Facebook
Twitter