Tidligere partiformand Henning Christophersen er død

Tidligere finansminister, næstformand i EU-Kommissionen og partiformand, Henning Christophersen (V), er død, oplyser EU-Kommissionen på vegne af familien.

Den tidligere minister, EU-kommissær og formand for Venstre døde 31. december 2016. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Den tidligere minister, EU-kommissær og formand for Venstre døde 31. december 2016.

Tidligere partiformand, minister og næstformand i EU-Kommissionen Henning Christophersen (V) er død, oplyser vicegeneraldirektør Jens Nymand Christensen fra EU-Kommissionen på vegne af familien.

Christophersen, der både har været udenrigs- og finansminister herhjemme, er død 31. december 2016 efter kort tids sygdom i Bruxelles, oplyser Nymand Christensen, der var ven med Christophersen gennem mange år.

- Henning Christophersen blev indlagt på et hospital i Bruxelles i begyndelsen af december og fik det efter behandling tydeligt bedre, skriver han.

- Men op under jul forværredes hans situation igen, og han sov stille ind lørdag eftermiddag omgivet af sine tre børn, siger han til Ritzau.

Ellemann: Han ændrede dansk økonomi

Den tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann, der overtog formandsposten i Venstre efter Henning Christophersen, husker ham som en betydelig og talentfuld politiker.

- Han har spillet en meget væsentlig rolle både i Danmark og i Europa både som fornyer og som inspirator. Især hans år som finansminister i begyndelsen af Firkløverregeringen i begyndelsen af 80’erne vil stå tilbage, for der var det ham, der for alvor lagde den økonomiske politik om og dermed vendte udviklingen i Danmark.

- I Bruxelles blev han viceformand i EU-kommissionen, og der var det ham der sammen med Jacques Delors lagde hele fundamentet for den reform af EU, der skabte EU’s indre marked, siger Uffe Ellemann til DR Nyheder.

Familien ønsker ikke at blive kontaktet af pressen.

Blå bog:

  • Navn: Henning Christophersen

  • Alder: Død 77 år gammel

  • Fødested: København

  • Nationalitet: Dansk

  • Uddannelse: Cand.polit. fra Københavns Universitet i 1965

  • Karriere:

  • Medlem af Folketinget for Venstre fra 1971 til 1984. Formand for Venstre fra 1977 til 1984.'

  • Udenrigsminister i SV-regeringen 1978 til 1979. Finansminister i firkløverregeringen fra 1982 til 1984.

  • Kommissær for økonomiske og monetære anliggender og næstformand for EU-Kommissionen. Formand for bestyrelsen i Metroselskabet.

/DR Nyheder/