Tidligere profil forlader Alternativet: ’Utænkeligt at Fock kan samle partiet’

Leila Stockmarr melder sig ud af Alternativet, efter at partiets hovedbestyrelse i går udtrykte tillid til leder Josephine Fock.

Med en fortid som politisk chef og politisk rådgiver for Alternativet på Christiansborg og sidenhen talsperson for partiets hovedbestyrelse har Leila Stockmarr været en markant skikkelse hos Alternativet. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

Alternativets hovedbestyrelse meddelte i går aftes, at den bakker op om Josephine Fock som leder for partiet.

Som en

reaktion
på det har tidligere talsperson for hovedbestyrelsen Leila Stockmarr besluttet at melde sig ud af partiet. Hun har også en fortid som politisk chef og politisk rådgiver for Alternativet på
Christiansborg
.

Leila Stockmarr

forlod
hovedbestyrelsen, efter at Josephine Fock blev valgt som ny formand 1. februar, og nu forlader hun helt partiet.

- Det faktum, at et flertal i hovedbestyrelsen bakker op om Josephine Fock som politisk leder for Alternativet, har for mig været dråben, der fik bægeret til at flyde over, i forhold til mit fortsatte politiske engagement i Alternativet, siger hun til

DR
Nyheder.

Har mistet troen på forsoning

Ved mødet i hovedbestyrelsen blev beslutningen om at erklære tillid til Josephine Fock vedtaget med et snævert flertal på ti mod syv stemmer. Det er udtryk for en grundlæggende splittelse i partiet, mener Leila Stockmarr, der i forbindelse med sin afgang fra hovedbestyrelsen skrev på Twitter, at hun stadig var ’glødende Å-medlem’.

- Jeg kan ikke se mig selv i det politiske og ledelsesmæssige projekt, som Josephine Fock repræsenterer, og jeg ser et parti i ekstrem krise, som hovedbestyrelsens interne krise også er udtryk for, siger hun.

Siden formandsvalget 1. februar har Alternativet været præget af interne stridigheder og kritik af den nye formand. Det skyldtes ikke mindst en artikel i dagbladet Information den 21. februar, hvor en række kilder – primært unavngivne - rettede skarp kritik af hendes ledelsesstil og anklagede hende for at have rusket i folk.

Med mødet i går håber hovedbestyrelsen, at der sættes punktum for den interne uro, fremgår det af en

pressemeddelelse
. Men Leila Stockmarr har mistet troen på, at der kan lægges låg på konflikterne.

- Jeg ser det meget svært for Alternativet at komme videre, og jeg ser det utænkeligt, at Josephine Fock kan være den politiske leder, der kan samle partiet fremadrettet i forhold til den markante splittelse, der er lige nu, siger hun.

Alternativets folketingsgruppe mødes i morgen for at diskutere, hvordan de forholder sig til hovedbestyrelsens melding.

Ingen medlemmer af hovedbestyrelsen har ønsket at stille op til interview. Talsperson Jesper Callesen skriver i en sms, at man ikke kan udlede af afstemningen, at syv af hovedbestyrelsens medlemmer ikke har tillid til Josephine Fock, men at det er "udtryk for, at der var forskellige opfattelser."

Opdateret med sms-kommentar fra talsperson Jesper Callesen.