Tidligere S-minister melder sig ind i Enhedslisten

Regeringens skatteaftale med højrefløjen har fået en tidliegre socialdemokratisk socialminister til at skifte til Enhedslisten

Den tidligere socialminister Bent Rold Andersen har meldt sig ind i Enhedslisten i protest med skatteaftalen. (Foto: Mogens Ladegaard © Scanpix)

Bent Rold Andersen kan ikke kende Socialdemokratiet længere.

- Det er overhovedet ikke Socialdemokratiet værdigt, at behandle folk på den måde, siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten med henvisning til skatteaftalen, der rammer personer på overførselsindkomst.

Den 83-årige tidligere socialminister under Anker Jørgensen har ligesom flere andre S-vælgere taget flugten mod venstre til Enhedslisten.

I en kort periode var Bent Rold Andersen medlem af de radikale, men blev socialdemokrat igen. Det er imidlertid slut nu.

Siden regeringen fredag aften indgik skatteaftale med Venstre og de konservative, har Enhedslistens registreret 914 nye partimedlemmer.

S-minister: Slet ikke Socialdemokratiet værdig

Næstformand i Enhedslistens folketingsgruppe, Pernille Skipper, byder de mange nye medlemmer hjertelig velkomne, men siger til DR Nyheder:

- Det er jo trist, at det er på baggrund af, at vi har en socialdemokratisk ledet regering, der jo har lavet en skatteaftale med højrefløjen, der betyder, at man tager penge fra dem, som er så uheldige at blevet fyret for at give skattelettelser i toppen.

Bent Rold Andersen kalder ifølge JP regeringens skatteaftale med VK 'direkte forargelig'.

- Det er overhovedet ikke Socialdemokratiet værdigt at behandle folk på den måde, siger den tidligere S-minister til JP.