Tidligere tv-vært bringer sig selv i spil som konservativ EU-spidskandidat

Byrådsmedlem og folketingskandidat Ole Stephensen er et ”stærkt kort” og et ”godt bud”, lyder det fra partitoppen.

Ole Stephensen tager gerne en tørn i EU for Konservative, hvis partiledelsen vil have ham. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Scanpix)

Det Konservative Folkeparti leder med lys og lygte efter partiets spidskandidat til næste års europaparlamentsvalg, da tidligere partiformand og stemmesluger Bendt Bendtsen ikke genopstiller.

Men nu spiller en af partiets mest kendte byrødder sig selv på banen.

Tidligere journalist, skuespiller og tv-vært Ole Stephensen, der ved sidste års kommunalvalg blev valgt til byrådet i Gentofte, er klar til at løfte arven efter Bendt Bendtsen.

- Hvis partiet mener, at det kunne være en farbar vej at stille mig op, så vi på den måde kunne få et mandat i parlamentet, så vil jeg ikke sige nej, siger Ole Stephensen.

Så du stiller dig til rådighed til den post?

- Det gør jeg i hvert fald, siger Ole Stephensen.

Nej fra koryfæer og profiler

Ole Stephensen er udover at være byrådsmedlem i Gentofte også folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti på den københavnske vestegn.

Han understreger, at et spidskandidatur til europaparlamentsvalget hidtil ikke er noget, der for alvor er indgået i hans overvejelser.

- Men jeg ved, at vi i øjeblikket prøver at finde den rigtige kandidat, som vil have en reel chance for at blive valgt. Og dér har jeg en mulighed, siger Ole Stephensen.

Det Konservative Folkeparti har ifølge DR Nyheders oplysninger uden held forhørt sig hos tidligere partiformænd og profiler i håbet om at sikre et kendt navn til den ledige post som spidskandidat.

I partiets folketingsgruppe har partisekretær Søren Vandsø ligeledes efterlyst interesserede i posten, men heller ikke her har jagten båret frugt.

Fordel at være kendt

Ole Stephensen mener selv, at han vil kunne bidrage med en stor viden om og indsigt i EU-systemet, ligesom han heller ikke er blind for, at han er et kendt navn i den brede befolkning.

- EU-valget er jo en besynderlig størrelse i et land som Danmark. Du kan ikke stille hvem som helst op og så tro på, at vedkommende kan blive valgt alene på sin viden og indsigt, siger Ole Stephensen.

- Jeg har den fordel, at mange ved, hvem jer er, og det er en klar fordel til sådan noget som EU-Parlamentet. Det ville være bedre, hvis du spørger mig, at de tager en erfaren parlamentariker, som har noget ballast med fra lovgivningsarbejdet herhjemme og som kan fortsætte det arbejde i EU-Parlamentet.

- Men kan det ikke lade sig gøre, så skal de nok finde én på reservebænken, og der er jeg ikke uinteresseret, siger Ole Stephensen.

Det Konservative Folkeparti har nedsat en arbejdsgruppe bestående af blandt andre partiformand Søren Pape Poulsen, politisk ordfører Mette Abildgaard og partisekretær Søren Vandsø, der leder arbejdet med at finde partiets næste EU-spidskandidat.

K: Ole er et godt bud

Partisekretær Søren Vandsø betegner Ole Stephensen som ”et stærkt kort” og ”et godt bud” på partiets næste spidskandidat.

- Ole er et godt bud. Ligesom en række andre er gode bud. Ole er absolut kvalificeret. Han fik et rigtig godt valg til byrådet i Gentofte og er i øvrigt også meget fagligt stærk på EU-området, som han arbejder med dagligt, siger Søren Vandsø med henvisning til, at Ole Stephensen blandt andet laver undervisningsmateriale om EU til gymnasier.

Så han er i spil til at blive jeres spidskandidat?

- Jamen, hele vores bruttoliste er egentlig i spil som spidskandidat. Så skal vi jo så ind og prioritere, og i sidste ende skal vores medlemmer vælge, hvem der skal være spidskandidat og hvem de øvrige kandidater skal være.

Hvad vil Ole Stephensen kunne gøre, hvis han bliver spidskandidat?

- Ole har en stærk og markant EU-holdning. Han er tilhænger, ligesom vi er som parti. Han er god til at formidle, diskutere og drøfte. Og så er han god til at lytte, hvilket også er nødvendigt. Han er et stærkt kort, og han er et godt bud.

Det lyder næsten som et perfekt match?

- Det kan være, at det er det. Det må vi afklare. Vi er ikke færdige med arbejdet endnu, siger Søren Vandsø.

Europaparlamentsvalget afholdes i slutningen af maj næste år.

Den endelige deadline for indlevering af kandidatlister skal ske senest fire uger før valgdagen, oplyser Europa-Parlamentets kontor i København.

Det Konservative Folkeparti planlægger at vedtage sin endelige kandidatliste ved efterårets landsråd.