Tillykke med udnævnelsen: De to nye ministre er allerede kaldt i samråd

SF og Enhedslisten har i fællesskab indkaldt Ulla Tørnæs i samråd, og Enhedslisten har indkaldt Esben Lunde Larsen.

Tilbage i 2008 var Ulla Tørnæs udviklingsminister og var blandt andet i samråd om svindel med dansk u-landshjælp. (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

Ny uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) og ny miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) når knap nok at finde deres nye ministerkontorer, før de begge er kaldt til samråd i Folketinget. Ulla Tørnæs skal allerede til samråd allerede i morgen.

SF og Enhedslisten har nemlig tilbage i starten af februar indkaldt den daværende uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) til samråd tirsdag den 1. marts kl. 16:00, og den opgave overtager hun nu som hans afløser.

På samrådet skal Ulla Tørnæs svare på et spørgsmål om nedskæring i støtten til universiteter, som er stillet af Jacob Mark, politisk ordfører i SF og Eva Flyvholm, politisk ordfører i Enhedslisten.

- Hvordan vil ministeren sikre fremtidens forskning og uddannelser, herunder de mindre fag, når universiteterne skærer så kraftigt ned, står der blandt andet i indkaldelsen.

Enhedslisten indkalder Esben Lund Larsen

Esben Lund Larsen er i dag blevet udnævnt til ny miljø- og fødevareminister og overtager posten fra Eva Kjer Hansen (V).

Allerede 21 minutter efter udnævnelsen havde den nye minister modtaget sin første indkaldelse til samråd fra Enhedslisten.

Maria Reumert Gjerding (Ø) kalder den nye miljø- og fødevareminister i samråd om miljøregnskabet bag landbrugspakken.

- Jeg vil gerne ønske Esben Lunde Larsen velkommen som ny miljø- og fødevareminister. Jeg håber, at han bliver væsentligt mere samarbejdsvillig end sin forgænger, når det handler om at give Folketinget og befolkningen retvisende oplysninger om lovforslag, skriver Maria Reumert Gjerding i en pressemeddelelse.

- Vi er absolut ikke færdige med den her sag, skriver hun.

https://twitter.com/MariaGjerding/status/704280390282911745